- Fina Malinić
- 240 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Iako se ovaj popularni turski kruh tradicionalno priprema na otvorenom, nema razloga da ga ne pripremite i u svojoj kuhinji. Ako možete, servirajte ga toplog!
Bazlama (turske lepinje) – U našem receptu saznajte kako pripremiti turske lepinje. – svježi kvasac, šećer, sol, voda ((topla)), grčki jogurt, brašno, Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.; Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.; Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.; Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe točkice (oko 1 minute). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu). ; Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.; Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.; –
Bazlama (turske lepinje) Popularnost: | Votes: 61 Rating: 4.56 You: Rate this recipe! |
U našem receptu saznajte kako pripremiti turske lepinje.
Upute po koracima:
- Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.
- Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.
- Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.
- Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe točkice (oko 1 minute). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu).
- Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.
- Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 61 Rating: 4.56 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:240minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
turske lepinje, Turski kruh bez pećnice, arapske lepinje recept, zdrave turske lepinje,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Slani kolač s tunom i dimljenim punomasnim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
75 min
Almo Čatlak
"Crostini" s dimljenim lososom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Adventski kolač s marcipanom i višnjama
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
85 min
Almo Čatlak
Medaljoni svinjske pisanice s umakom od sira
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Clafouties s višnjama
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od trešanja
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Ivana Vukmanić
Boškarin na lešo
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
250 min
Almo Čatlak
Desert s keksima i bobičastim voćem
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)