- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bečki odrezak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bečki odrezak.
Poznato austrijsko jelo "Wiener schnitzel", jedno je od najjednostavnijih ali i najpoznatijih jela na svijetu (naravno, pri tome mislimo na kuhana ili pečena jela). Gotovo da nema osobe koja nije uživala u slasnim zalogajima ovog specijaliteta, pa ako ga slučajno još niste probali - što čekate?
Bečki odrezak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bečki odrezak. - teletina (4 odreska), krumpir (za pečenje u pećnici), brašno, jaje, krušne mrvice, maslac, limun, ulje, sol i papar, Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso. ; Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju. ; Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. ; Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje. ; Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.; -
Upute po koracima:
- Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso.
- Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju.
- Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice.
- Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje.
- Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |