- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Bensone je poznati talijanski kolač koji se sprema uoči Uskrsa. Odlikuje ga jednostavna priprema, karakteristični oblik i odličan okus. Pogledajte!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- namjensko brašno, 500 g za dizana tijesta
- šećer, 150 g
- jaja, 3
- maslac, 120 g
- mlijeko, 40 ml
- limun, 1
- šećer, 80 g u granulama
- suhi kvasac, 1 vrećica
- sol
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jaja umutimo, a limunovu koricu naribamo.
- U posudu multipraktika stavimo brašno, dodamo prstohvat soli, šećer, suhi kvasac, posudu poklopimo i izmiješamo sastojke.
- Zatim postupno dodajemo omekšali maslac, naribanu koricu limuna, ulijemo mlijeko, dva i pol umućena jaja, povećamo brzinu multipraktika i izradimo jednolično tijesto.
- Kada se tijesto počne odvajati od stijenke posude multipraktika, izvadimo ga na dasku i oblikujemo ga u kobasicu debljine 6-7 centimetara.
- Potom tijesto premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, od tijesta oblikujemo slovo „S“, premažemo ga preostalim umućenim jajetom, posipamo šećerom u granulama i šećerom u prahu, te tako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
- Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premjestimo ga na rešetku da se ohladi, narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |