Beze od bobičastog voća

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Beze od bobičastog voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze od bobičastog voća.

Ako se nađete u (ne)prilici da na pusti otok možete ponijeti samo jedan recept, nek` to bude ovaj! Zamislite samo podlogu od bjelanjaka u kombinaciji s laganom kremom i miješanim bobičastim voćem. Boravak na osami odmah bi s nečim takvim bio lakši...

Beze od bobičastog voća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze od bobičastog voća. - bobičasto voće (miješanog), jaje, maslac, šećer, vanilin šećer, mlijeko, vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), sol, Prije svega lim za pečenje namažemo maslacem, tanko posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ih miksamo ručnim mikserom. Na pola miksanja, dodamo 360 g šećera, vanilin šećer, te sve zajedno izradimo u polučvrsti snijeg. ; Dobivenu smjesu prebacimo na pripremljen lim za pečenje, poravnamo, te pečemo, odnosno sušimo u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo 40 g šećera, te sve zajedno, iznad pare, izradimo u jednoličnu pjenastu kremu. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, te od njih istučemo čvrsti šlag. ; Pola dobivenog šlaga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka, te dobivenom kremom prekrijemo napola pečenu, odnosno, osušenu smjesu od bjelanjaka. ; Sada na 1/3 kreme s lijeva na desno posložimo miješano bobičasto voće, te savijemo roladu. Roladu premjestimo na prikladan pladanj na kojem ćemo kasnije poslužiti beze, i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga. ; Prije posluživanja stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega lim za pečenje namažemo maslacem, tanko posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje.
 2. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ih miksamo ručnim mikserom. Na pola miksanja, dodamo 360 g šećera, vanilin šećer, te sve zajedno izradimo u polučvrsti snijeg.
 3. Dobivenu smjesu prebacimo na pripremljen lim za pečenje, poravnamo, te pečemo, odnosno sušimo u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak minuta.
 4. Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo 40 g šećera, te sve zajedno, iznad pare, izradimo u jednoličnu pjenastu kremu.
 5. U zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, te od njih istučemo čvrsti šlag.
 6. Pola dobivenog šlaga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka, te dobivenom kremom prekrijemo napola pečenu, odnosno, osušenu smjesu od bjelanjaka.
 7. Sada na 1/3 kreme s lijeva na desno posložimo miješano bobičasto voće, te savijemo roladu. Roladu premjestimo na prikladan pladanj na kojem ćemo kasnije poslužiti beze, i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga.
 8. Prije posluživanja stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 112
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: