- Almo Čatlak
- 70 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Beze rolada s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze roladu s jagodama.
Osvježavajuća rolada od bezea, šlaga i jagoda, kao stvorena je za ljubitelje slatkog. Kad priremite ovaj kolač, vjerujte, više ništa neće biti isto!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 200 g
- vrhnje za šlag, 300 ml
- šećer, 150 g
- jaja, 4
- šećer u prahu, 20 g
- kukuruzni škrob, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jagode očistimo, operemo i narežemo ih na ploške, a jaja razbijemo i odvojimo bjelanjak.
- Bjelanjke premjestimo u zdjelu i počnemo ih miksati ručnim mikserom.
- Kad se počne stvarati snijeg dodamo kristalni šećer, šećer u prahu i kukuruzni škrob te nastavimo miksati dok ne dobijemo gustu pjenastu smjesu.
- Dobivenu smjesu premjestimo u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, ravnomjerno ju rasporedimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta. Za to vrijeme od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag.
- Pečeni beze iskrenemo na papir za pečenje i odvojimo papir na kojem se pekao.
- Zatim beze premažemo šlagom, posipamo narezanim jagodama i pomoću podloženog papira za pečenje, sve zajedno savijemo u roladu.
- Dobivenu roladu premjestimo na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |