- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Bhaji od luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji od luka. – luk, brašno od slanutka, prašak za pecivo, rižino brašno, čili papričica, kurkuma, kim, korijander (u sjemenkama), ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za peciva, posolimo i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu. ; Potom u smjesu dodamo trakice luka, mrvljeni kim i korijander te izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo žličnjake i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon 3-4 minute prženja žličnjake izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom te poslužimo.
; – Bhaji od luka je poznato indijsko jelo koje se često jede kao predjelo i izuzetno je jednostavno i ukusno, a najbolje ga je opisati kao pržene, hrskave uštipke od luka. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bhaji od luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji od luka. – luk, brašno od slanutka, prašak za pecivo, rižino brašno, čili papričica, kurkuma, kim, korijander (u sjemenkama), ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za peciva, posolimo i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu. ; Potom u smjesu dodamo trakice luka, mrvljeni kim i korijander te izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo žličnjake i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon 3-4 minute prženja žličnjake izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom te poslužimo.
; -</div>
Bhaji od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji od luka.
Bhaji od luka je poznato indijsko jelo koje se često jede kao predjelo i izuzetno je jednostavno i ukusno, a najbolje ga je opisati kao pržene, hrskave uštipke od luka. Dobar tek!
Bhaji od luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bhaji od luka. - luk, brašno od slanutka, prašak za pecivo, rižino brašno, čili papričica, kurkuma, kim, korijander (u sjemenkama), ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za peciva, posolimo i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu. ; Potom u smjesu dodamo trakice luka, mrvljeni kim i korijander te izmiješamo sastojke. ; Od dobivene mješavine oblikujemo žličnjake i stavimo ih pržiti u duboko ulje. ; Nakon 3-4 minute prženja žličnjake izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk narežemo na trakice, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
- U zdjelu stavimo brašno od slanutka, dodamo rižino brašno, čili u prahu, kurkumu, prašak za peciva, posolimo i na suho izmiješamo sastojke.
- Zatim ulijemo cca. 50 ml vode i izradimo jednoličnu polugustu smjesu.
- Potom u smjesu dodamo trakice luka, mrvljeni kim i korijander te izmiješamo sastojke.
- Od dobivene mješavine oblikujemo žličnjake i stavimo ih pržiti u duboko ulje.
- Nakon 3-4 minute prženja žličnjake izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, potom ih rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|