Biftek i šparoge na balzamičkom octu

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Biftek i šparoge na balzamičkom octu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek i šparoge na balzamičkom octu.

Juneći file, odnosno biftek, najmekši je i najfiniji komad junećeg mesa. U kombinaciji sa šparogama čini ukusno i atraktivno jelo koje možete poslužiti i u svečanim prilikama. Balzamički ocat, ružmarin, mažuran i šparoge daju mu jedinstvenu aromu.

 

Biftek i šparoge na balzamičkom octu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek i šparoge na balzamičkom octu. - šparoge (bijelih), šparoge (zelenih), juneći biftek, balzamički ocat, mažuran, ružmarin, menta, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili s dvije žličice soli i jednom žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo oko 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. Kada su kuhane, vadimo ih iz vode i stavimo na stranu. ; Goveđi file začinimo solju, paprom, ružmarinom i polagano pržimo na biljnom ulju. ; Za vrijeme pečenja više puta okrećemo meso kako bi se izvana lijepo zapeklo, a iznutra ostalo roza boje. ; Kada je meso na pola pečeno, podlijemo ga balzamičkim octom, pustimo da ocat malo ishlapi, pa file izvadimo na stranu. ; Gotove šparoge poslužimo na tanjure, file narežemo na ploške debljine 1,5 - 2 cm i složimo pored šparoga. U tavicu dodamo maslinovog ulja, promiješamo i dobivenim umakom prelijemo file i šparoge. Sve zajedno ukrasimo listićima mente i mažurana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili s dvije žličice soli i jednom žličicom šećera.
 2. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo oko 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. Kada su kuhane, vadimo ih iz vode i stavimo na stranu.
 3. Goveđi file začinimo solju, paprom, ružmarinom i polagano pržimo na biljnom ulju.
 4. Za vrijeme pečenja više puta okrećemo meso kako bi se izvana lijepo zapeklo, a iznutra ostalo roza boje.
 5. Kada je meso na pola pečeno, podlijemo ga balzamičkim octom, pustimo da ocat malo ishlapi, pa file izvadimo na stranu.
 6. Gotove šparoge poslužimo na tanjure, file narežemo na ploške debljine 1,5 - 2 cm i složimo pored šparoga. U tavicu dodamo maslinovog ulja, promiješamo i dobivenim umakom prelijemo file i šparoge. Sve zajedno ukrasimo listićima mente i mažurana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: