- Miro Biondić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek i šparoge na balzamičkom octu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek i šparoge na balzamičkom octu.
Juneći file, odnosno biftek, najmekši je i najfiniji komad junećeg mesa. U kombinaciji sa šparogama čini ukusno i atraktivno jelo koje možete poslužiti i u svečanim prilikama. Balzamički ocat, ružmarin, mažuran i šparoge daju mu jedinstvenu aromu.
Biftek i šparoge na balzamičkom octu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek i šparoge na balzamičkom octu. - šparoge (bijelih), šparoge (zelenih), juneći biftek, balzamički ocat, mažuran, ružmarin, menta, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili s dvije žličice soli i jednom žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo oko 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. Kada su kuhane, vadimo ih iz vode i stavimo na stranu. ; Goveđi file začinimo solju, paprom, ružmarinom i polagano pržimo na biljnom ulju. ; Za vrijeme pečenja više puta okrećemo meso kako bi se izvana lijepo zapeklo, a iznutra ostalo roza boje. ; Kada je meso na pola pečeno, podlijemo ga balzamičkim octom, pustimo da ocat malo ishlapi, pa file izvadimo na stranu. ; Gotove šparoge poslužimo na tanjure, file narežemo na ploške debljine 1,5 - 2 cm i složimo pored šparoga. U tavicu dodamo maslinovog ulja, promiješamo i dobivenim umakom prelijemo file i šparoge. Sve zajedno ukrasimo listićima mente i mažurana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 300 g bijelih
- šparoge, 300 g zelenih
- juneći biftek, 600 g
- balzamični ocat, 40 ml
- mažuran, 1 prstohvat
- ružmarin, 1 prstohvat
- menta, 1 prstohvat
- maslinovo ulje
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili s dvije žličice soli i jednom žličicom šećera.
- Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo oko 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. Kada su kuhane, vadimo ih iz vode i stavimo na stranu.
- Goveđi file začinimo solju, paprom, ružmarinom i polagano pržimo na biljnom ulju.
- Za vrijeme pečenja više puta okrećemo meso kako bi se izvana lijepo zapeklo, a iznutra ostalo roza boje.
- Kada je meso na pola pečeno, podlijemo ga balzamičkim octom, pustimo da ocat malo ishlapi, pa file izvadimo na stranu.
- Gotove šparoge poslužimo na tanjure, file narežemo na ploške debljine 1,5 - 2 cm i složimo pored šparoga. U tavicu dodamo maslinovog ulja, promiješamo i dobivenim umakom prelijemo file i šparoge. Sve zajedno ukrasimo listićima mente i mažurana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |