- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek s vrganjima.
Biftek je namirnica koju ne treba posebno najavljivati. Već i sam po sebi predstavlja pravu slanu poslasticu, a još kad ga se spoji s vrganjima, bijelim vinom, malo senfa i vrhnja, sve što možemo reći je: trkom u mesnicu!
Biftek s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek s vrganjima. - goveđa pisanica ((4 odreska po 200 g)), vrganji, maslac, češnjak, bijelo vino, mesna kocka, senf, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 do 5 cm, posolimo ih i popaprimo. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo odreske bifteka i na srednje jakoj vatri ih pečemo 6-7 minuta. Zatim odreske okrenemo na drugu stranu i pečemo još 6 minuta. Ovako pečeno meso izvadimo na toplo i poklopimo. ; Na vatru stavimo čistu tavu i u nju procijedimo masnoću od pečenja. Zatim na masnoću dodamo narezane vrganje i kratko ih popržimo da malo opuste. ; Potom na vrganje protisnemo češnjak, malo promiješamo, začinimo solju i paprom i kada češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, te kratko kuhamo da alkohol malo ispari. ; Zatim ulijemo mesni temeljac, umiješamo senf i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Na kraju u umak s vrganjima umiješamo vrhnje za kuhanje i pričekamo da vrhnje provri.; Odreske složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- goveđa pisanica, 800 g (4 odreska po 200 g)
- vrganji, 160 g
- maslac, 40 g
- češnjak, 2 režnja
- bijelo vino, 150 ml
- mesna kocka, 150 ml
- senf, 2 žličice
- vrhnje za kuhanje, 350 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 do 5 cm, posolimo ih i popaprimo.
- U tavi ugrijemo maslac, dodamo odreske bifteka i na srednje jakoj vatri ih pečemo 6-7 minuta. Zatim odreske okrenemo na drugu stranu i pečemo još 6 minuta. Ovako pečeno meso izvadimo na toplo i poklopimo.
- Na vatru stavimo čistu tavu i u nju procijedimo masnoću od pečenja. Zatim na masnoću dodamo narezane vrganje i kratko ih popržimo da malo opuste.
- Potom na vrganje protisnemo češnjak, malo promiješamo, začinimo solju i paprom i kada češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, te kratko kuhamo da alkohol malo ispari.
- Zatim ulijemo mesni temeljac, umiješamo senf i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
- Na kraju u umak s vrganjima umiješamo vrhnje za kuhanje i pričekamo da vrhnje provri.
- Odreske složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |