Biftek s vrganjima

 • 50 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Biftek s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek s vrganjima.

Biftek je namirnica koju ne treba posebno najavljivati. Već i sam po sebi predstavlja pravu slanu poslasticu, a još kad ga se spoji s vrganjima, bijelim vinom, malo senfa i vrhnja, sve što možemo reći je: trkom u mesnicu!

Biftek s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek s vrganjima. - goveđa pisanica ((4 odreska po 200 g)), vrganji, maslac, češnjak, bijelo vino, mesna kocka, senf, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 do 5 cm, posolimo ih i popaprimo. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo odreske bifteka i na srednje jakoj vatri ih pečemo 6-7 minuta. Zatim odreske okrenemo na drugu stranu i pečemo još 6 minuta. Ovako pečeno meso izvadimo na toplo i poklopimo. ; Na vatru stavimo čistu tavu i u nju procijedimo masnoću od pečenja. Zatim na masnoću dodamo narezane vrganje i kratko ih popržimo da malo opuste. ; Potom na vrganje protisnemo češnjak, malo promiješamo, začinimo solju i paprom i kada češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, te kratko kuhamo da alkohol malo ispari. ; Zatim ulijemo mesni temeljac, umiješamo senf i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Na kraju u umak s vrganjima umiješamo vrhnje za kuhanje i pričekamo da vrhnje provri.; Odreske složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 do 5 cm, posolimo ih i popaprimo.
 2. U tavi ugrijemo maslac, dodamo odreske bifteka i na srednje jakoj vatri ih pečemo 6-7 minuta. Zatim odreske okrenemo na drugu stranu i pečemo još 6 minuta. Ovako pečeno meso izvadimo na toplo i poklopimo.
 3. Na vatru stavimo čistu tavu i u nju procijedimo masnoću od pečenja. Zatim na masnoću dodamo narezane vrganje i kratko ih popržimo da malo opuste.
 4. Potom na vrganje protisnemo češnjak, malo promiješamo, začinimo solju i paprom i kada češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, te kratko kuhamo da alkohol malo ispari.
 5. Zatim ulijemo mesni temeljac, umiješamo senf i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
 6. Na kraju u umak s vrganjima umiješamo vrhnje za kuhanje i pričekamo da vrhnje provri.
 7. Odreske složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom od vrganja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 33
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: