- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek Stroganoff
Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu.
Ovo jelo ruskog porijekla najvjerojatnije je dobilo ime po nekom plemiću iz obitelji Stroganova. Sastoji se od komadića prepečenog bifteka u umaku od vrhnja, eventualno sa dodatkom sjeckanih kiselih krastavaca. Danas se u Stroganoff često dodaju i gljive, no vjerojatno je da one nisu bile dio originalnog recepta.
Biftek Stroganoff - Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu. - juneći biftek ((od glave i repa bifteka)), luk, kiseli krastavac, votka, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), riža, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute. ; Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći biftek, 600 g (od glave i repa bifteka)
- luk, 1 glavica
- kiseli krastavci, 100 g
- votka, 50 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- riža, 250 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto.
- Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute.
- Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |