- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek Stroganoff – Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu. – juneći biftek ((od glave i repa bifteka)), luk, kiseli krastavci, votka, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), riža, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute. ; Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.; – Ovo jelo ruskog porijekla najvjerojatnije je dobilo ime po nekom plemiću iz obitelji Stroganova. Sastoji se od komadića prepečenog bifteka u umaku od vrhnja, eventualno sa dodatkom sjeckanih kiselih krastavaca. Danas se u Stroganoff često dodaju i gljive, no vjerojatno je da one nisu bile dio originalnog recepta.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Biftek Stroganoff – Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu. – juneći biftek ((od glave i repa bifteka)), luk, kiseli krastavac, votka, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), riža, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute. ; Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.; -</div>
Biftek Stroganoff
Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu.
Ovo jelo ruskog porijekla najvjerojatnije je dobilo ime po nekom plemiću iz obitelji Stroganova. Sastoji se od komadića prepečenog bifteka u umaku od vrhnja, eventualno sa dodatkom sjeckanih kiselih krastavaca. Danas se u Stroganoff često dodaju i gljive, no vjerojatno je da one nisu bile dio originalnog recepta.
Biftek Stroganoff - Saznajte kako pripremiti biftek Stroganoff u našem video receptu. - juneći biftek ((od glave i repa bifteka)), luk, kiseli krastavac, votka, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), riža, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute. ; Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Upute po koracima:
- Meso narežemo na trakice i pržimo u tavi, na malo vrućeg ulja, 2-3 minute. Meso zatim preselimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto.
- Na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo nasjeckane kisele krastavce i pirjamo 1-2 minute.
- Prelijemo votkom, usplamtimo (flambiramo) i kada se vatra ugasi ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Poslužimo s kuhanom rižom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 26 Rating: 4.46 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:25minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
biftek stroganov, sote stroganov, juneći biftek recept, stroganoff biftek,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Piletina na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Juha od luka
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
180 min
Miro Biondić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Povrtna juha s bijelim grahom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)