Biftek u umaku od maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina. – goveđa pisanica, masline (crnih), češnjak, peršin, rajčica, paprika, tikvice, šampinjoni, balzamični ocat, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje. ; File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu. ; Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice. ; Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu. ; Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice. ; Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.; – Goveđa pisanica (ili jednostavnije: biftek), najsočniji i najmekši dio goveđeg mesa, jede se obično na naglo sa žara ili sa tave… bez ičega ili sa umakom od bijelog papra… s jajem na oko ili s gljivama. Umak od maslina daje nam potpuno novi doživljaj goveđe pisanice. <div class="wpurp-searchable-recipe">Biftek u umaku od maslina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina. – goveđa pisanica, masline (crnih), češnjak, peršin, rajčica, paprika, tikvice, šampinjoni, balzamički ocat, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje. ; File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu. ; Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice. ; Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu. ; Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice. ; Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.; -</div>
Biftek u umaku od maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina.
Goveđa pisanica (ili jednostavnije: biftek), najsočniji i najmekši dio goveđeg mesa, jede se obično na naglo sa žara ili sa tave... bez ičega ili sa umakom od bijelog papra... s jajem na oko ili s gljivama. Umak od maslina daje nam potpuno novi doživljaj goveđe pisanice.
Biftek u umaku od maslina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni biftek u umaku od maslina. - goveđa pisanica, masline (crnih), češnjak, peršin, rajčica, paprika, tikvice, šampinjoni, balzamički ocat, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje. ; File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu. ; Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice. ; Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu. ; Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice. ; Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.; -
Meso posolimo i paprimo sa jedne i druge strane. Zagrijanu tavu zalijemo maslinovim uljem i stavimo peći meso. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje.
File goveđa pisanice zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu.
Uzmemo češnjak i peršin i sitno nasjeckamo. Na ulje od pečenja dodajemo češnjak, peršin, bijelo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isiječemo rajčice na kockice.
Tavu vraćamo na vatru i dodajemo rajčice. Dodajemo masline, pirjamo 1-2 minute te vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tavu.
Na posebnoj tavi ispržimo luk narezan na ploške, a na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i gljive, zalijemo balzamičkim octom, dodamo tikvice.
Obje tavice tu i tamo zalijevamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tekućina ishlapi serviramo povrće na tanjur, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo umakom od maslina.