- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Biftek u umaku od zelenog papra
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek u umaku od zelenog papra.
Biftek se često poslužuje s nekom vrstom umaka, a jedan od omiljenih je i onaj od zelenog papra. A kada se već priprema takav umak, onda stvarno treba biti propisno papren. Zato biftek prvo ispečemo na mljevenom sušenom papru, a tek onda prelijemo spomenutim umakom od zelenog papra iz staklenke.
Biftek u umaku od zelenog papra - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biftek u umaku od zelenog papra. - juneći biftek ((od sredine)), zeleni papar (suhi, u zrnu), zeleni papar (iz staklenke), konjak, temeljac mesne juhe, mileram, ulje, sol, Zeleni papar u zrnu, ugrubo izmrvimo u mužaru i ravnomjerno rasporedimo po plitkom tanjuru. ; Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 cm i posolimo. ; Zatim svaki odrezak s obje strane nježno uvaljamo u izmrvljeni zeleni papar, premažemo uljem i stavimo peći na vruću tavu bez masnoće, sa svake strane četiri minute. Potom odreske premjestimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od prženja dodamo zeleni papar iz staklenke, kratko ga pržimo, prelijemo konjakom i usplamtimo (flambiramo). ; Kada se vatra ugasi, dodamo mesni temeljac, te miješajući po dnu posude pričekamo da zavrije. Zatim smanjimo vatru i umiješamo mileram. ; Odreske posložimo na tanjure i prelijemo umakom od zelenog papra.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći biftek, 800 g (od sredine)
- zeleni papar, 1 žlica suhi, u zrnu
- zeleni papar, 2 žlice iz staklenke
- konjak, 50 ml
- temeljac mesne juhe, 200 ml
- mileram, 150 g
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zeleni papar u zrnu, ugrubo izmrvimo u mužaru i ravnomjerno rasporedimo po plitkom tanjuru.
- Od srednjeg dijela bifteka narežemo odreske debljine 4 cm i posolimo.
- Zatim svaki odrezak s obje strane nježno uvaljamo u izmrvljeni zeleni papar, premažemo uljem i stavimo peći na vruću tavu bez masnoće, sa svake strane četiri minute. Potom odreske premjestimo u prikladnu posudu, pokrijemo i stavimo na toplo mjesto.
- Na masnoću od prženja dodamo zeleni papar iz staklenke, kratko ga pržimo, prelijemo konjakom i usplamtimo (flambiramo).
- Kada se vatra ugasi, dodamo mesni temeljac, te miješajući po dnu posude pričekamo da zavrije. Zatim smanjimo vatru i umiješamo mileram.
- Odreske posložimo na tanjure i prelijemo umakom od zelenog papra.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |