Bigos – gulaš na poljski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bigos – gulaš na poljski način. – svinjska potrbušina, luk, kiseli kupus, kupus (svježeg), vrganji (sušenih), rajčica (sjeckana), kobasica (dimljenih, za kuhanje), mesni temeljac, svinjska mast, Kobasice narežemo na kriške debljine jednog centimetra, svinjsku potrbušinu na kocke veličine manjeg zalogaja, luk nasjeckamo, a svježi i kiseli kupus narežemo na trakice. ; U lonac iznad vatre, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo narezanu potrbušinu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute svinjetinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i pržimo ga jednu minutu. ; Zatim dodamo narezan kiseli kupus i pirjamo ga na srednje jakoj vatri, 4-5 minuta. ; Potom dodamo sušene vrganje, vratimo komade potrbušine, dodamo narezani svježi kupus, kriške kobasica, ulijemo sjeckanu rajčicu i juhu, dolijemo još toliko vode da prekrije sastojke, napola poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Svinjska potrbušina ili carsko meso je masni dio svinje koji je isprepleten mišićima i nastavlja se na svinjska rebra, a upravo je to uz kiseli i svježi kupus te kobasice i rajčice, glavni sastojak ovog tradicionalnog i ukusnog poljskog jela.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bigos – gulaš na poljski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bigos – gulaš na poljski način. – svinjska potrbušina, luk, kiseli kupus, kupus (svježeg), vrganji (sušenih), sjeckana rajčica, kobasica (dimljenih, za kuhanje), mesni temeljac, svinjska mast, Kobasice narežemo na kriške debljine jednog centimetra, svinjsku potrbušinu na kocke veličine manjeg zalogaja, luk nasjeckamo, a svježi i kiseli kupus narežemo na trakice. ; U lonac iznad vatre, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo narezanu potrbušinu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute svinjetinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i pržimo ga jednu minutu. ; Zatim dodamo narezan kiseli kupus i pirjamo ga na srednje jakoj vatri, 4-5 minuta. ; Potom dodamo sušene vrganje, vratimo komade potrbušine, dodamo narezani svježi kupus, kriške kobasica, ulijemo sjeckanu rajčicu i juhu, dolijemo još toliko vode da prekrije sastojke, napola poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Bigos – gulaš na poljski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bigos – gulaš na poljski način.
Svinjska potrbušina ili carsko meso je masni dio svinje koji je isprepleten mišićima i nastavlja se na svinjska rebra, a upravo je to uz kiseli i svježi kupus te kobasice i rajčice, glavni sastojak ovog tradicionalnog i ukusnog poljskog jela.
Bigos – gulaš na poljski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bigos – gulaš na poljski način. - svinjska potrbušina, luk, kiseli kupus, kupus (svježeg), vrganji (sušenih), sjeckana rajčica, kobasica (dimljenih, za kuhanje), mesni temeljac, svinjska mast, Kobasice narežemo na kriške debljine jednog centimetra, svinjsku potrbušinu na kocke veličine manjeg zalogaja, luk nasjeckamo, a svježi i kiseli kupus narežemo na trakice. ; U lonac iznad vatre, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo narezanu potrbušinu i pržimo ju sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute svinjetinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i pržimo ga jednu minutu. ; Zatim dodamo narezan kiseli kupus i pirjamo ga na srednje jakoj vatri, 4-5 minuta. ; Potom dodamo sušene vrganje, vratimo komade potrbušine, dodamo narezani svježi kupus, kriške kobasica, ulijemo sjeckanu rajčicu i juhu, dolijemo još toliko vode da prekrije sastojke, napola poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 60 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Kobasice narežemo na kriške debljine jednog centimetra, svinjsku potrbušinu na kocke veličine manjeg zalogaja, luk nasjeckamo, a svježi i kiseli kupus narežemo na trakice.
U lonac iznad vatre, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo narezanu potrbušinu i pržimo ju sa svih strana.
Nakon 3-4 minute svinjetinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i pržimo ga jednu minutu.
Zatim dodamo narezan kiseli kupus i pirjamo ga na srednje jakoj vatri, 4-5 minuta.
Potom dodamo sušene vrganje, vratimo komade potrbušine, dodamo narezani svježi kupus, kriške kobasica, ulijemo sjeckanu rajčicu i juhu, dolijemo još toliko vode da prekrije sastojke, napola poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 60 minuta.