- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bijela riba na umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu ribu na umaku od rajčica.
Rajčice kao da su stvorene da budu dodatak jelima od ribe pa zašto ne iskoristiti tu njihovu prednost i iskombinirati ih s bijelom ribom? Tako ćete dobiti lagan i zdrav ručak koji će k tome s tanjura nestati u svega nekoliko sekundi!
Bijela riba na umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu ribu na umaku od rajčica. - bijela riba (file), pelati rajčice, limun, luk, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, origano, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), brašno, sol i papar, File bijele ribe očistimo od kostiju i prerežemo po duljini. ; Začinimo solju i paprom, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da odstoje 30-ak minuta. ; Marinirane filee ocijedimo, uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavi, na vrućem maslinovom ulju, sa svake strane 3-4 minute. ; Zatim filee izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo dok na pola ne reducira. Zatim dodamo pelati rajčicu, te je malo rasporedimo i izgnječimo. ; Odmah potom dodamo lovorov list, grančicu ružmarina, po potrebi začinimo s malo soli i papra i na laganoj vatri kuhamo 4-5 minuta. ; Zatim u umak vratimo pržene filee ribe i sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Na tanjure stavimo gotove filee, dodamo umak od rajčice, sve zajedno posipamo s malo origana i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 600 g file
- pelati rajčice, 800 g
- limun, 1
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 100 ml
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 1
- origano, 1 žličica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- brašno
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File bijele ribe očistimo od kostiju i prerežemo po duljini.
- Začinimo solju i paprom, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da odstoje 30-ak minuta.
- Marinirane filee ocijedimo, uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavi, na vrućem maslinovom ulju, sa svake strane 3-4 minute.
- Zatim filee izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
- Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo dok na pola ne reducira. Zatim dodamo pelati rajčicu, te je malo rasporedimo i izgnječimo.
- Odmah potom dodamo lovorov list, grančicu ružmarina, po potrebi začinimo s malo soli i papra i na laganoj vatri kuhamo 4-5 minuta.
- Zatim u umak vratimo pržene filee ribe i sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta.
- Na tanjure stavimo gotove filee, dodamo umak od rajčice, sve zajedno posipamo s malo origana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |