- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Bijela tjestenina s lisičarkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu tjesteninu s lisičarkama.
Za lisičarku kažu da je, odmah poslije vrganja, najomiljenija gljiva svih ljubitelja tog jedinstvenog ploda. Zato i zaslužuje da se priprema s bijelom tjesteninom (tako se zove jer se radi od riže), koja ima nježniji i profinjeniji okus od obične tjestenine.
Bijela tjestenina s lisičarkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijelu tjesteninu s lisičarkama. - tjestenina (bijele "penne"), gljive (lisičarke), luk, maslac, peršin (sjeckanog), slatko vrhnje, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu, možemo dodati jedan krupno narezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja.; Lisičarke pripremimo tako da im očistimo donji dio i očetkamo ih. ; U tavi, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, luk posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, promiješamo, dodamo lisičarke i pirjamo na laganoj vatri dok malo ne omekšaju. ; Potom dodamo ocijeđenu tjesteninu, slatko vrhnje, promiješamo i ostavimo da se umak malo zgusne.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g bijele "penne"
- gljive, 250 g lisičarke
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- slatko vrhnje, 150 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane i vrele vode. U vodu, možemo dodati jedan krupno narezan režanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
- Lisičarke pripremimo tako da im očistimo donji dio i očetkamo ih.
- U tavi, na mješavini maslaca i maslinovog ulja, luk posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo sjeckani peršin, promiješamo, dodamo lisičarke i pirjamo na laganoj vatri dok malo ne omekšaju.
- Potom dodamo ocijeđenu tjesteninu, slatko vrhnje, promiješamo i ostavimo da se umak malo zgusne.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |