- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bijele pečenice na bavarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijele pečenice na bavarski način.
Evo pravog jela za ove zimske dane i snjegove koji nam prijete. Garantiramo Vam da ćete se uz ovako bogato i ukusno jelo ugrijati čak i ako ne upalite centralno grijanje! Kobasice, kupus, pokoja jabučica – ma prava zimska rapsodija!
Bijele pečenice na bavarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bijele pečenice na bavarski način. - bavarske pečenice (bijelih), kupus (svježeg), svinjska mast, šećer, luk, jabuke, mesni temeljac (iz kocke), jabučni ocat, sol i papar, Svježi kupus očistimo i operemo, odstranimo tvrdi dio, prepolovimo, te narežemo na trakice širine jednog centimetra. ; U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo šećer i ostavimo da se karamelizira. ; Zatim na karamelizirani šećer dodamo sjeckani luk, prekrijemo ga očišćenim jabukama narezanim na kriške i dalje na laganoj vatri pirjamo dok luk ne omekša. ; Potom jabuke okrenemo, preko njih stavimo narezan svježi kupus, začinimo solju i bijelim paprom, prelijemo mesnim temeljcem i na laganoj vatri pirjamo po prilici jedan sat. ; Nakon 50-ak munuta kuhanja izmiješamo sastojke, prelijemo jabučnim octom, poklopimo i na slaboj vatri pirjamo dalje. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo svinjske masti, te na njoj ispržimo bijele bavarske pečenice. ; U zdjelu za posluživanje stavimo pirjani kupus, po njemu složimo pečenice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bavarska pečenica, 16 bijelih
- kupus, 1 kg svježeg
- svinjska mast, 40 g
- šećer, 1 žlica
- luk, 1 glavica
- jabuke, 1 komad
- mesni temeljac, 500 ml iz kocke
- jabučni ocat, 1 žlica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svježi kupus očistimo i operemo, odstranimo tvrdi dio, prepolovimo, te narežemo na trakice širine jednog centimetra.
- U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo šećer i ostavimo da se karamelizira.
- Zatim na karamelizirani šećer dodamo sjeckani luk, prekrijemo ga očišćenim jabukama narezanim na kriške i dalje na laganoj vatri pirjamo dok luk ne omekša.
- Potom jabuke okrenemo, preko njih stavimo narezan svježi kupus, začinimo solju i bijelim paprom, prelijemo mesnim temeljcem i na laganoj vatri pirjamo po prilici jedan sat.
- Nakon 50-ak munuta kuhanja izmiješamo sastojke, prelijemo jabučnim octom, poklopimo i na slaboj vatri pirjamo dalje.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo malo svinjske masti, te na njoj ispržimo bijele bavarske pečenice.
- U zdjelu za posluživanje stavimo pirjani kupus, po njemu složimo pečenice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |