- Fina Malinić
- 50 min
- 2 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bijeli rižoto s kozicama
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti bijeli rižoto s kozicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći temeljac, 5 šalica
- bijelo vino, 3/4 šalice (suho)
- maslac, 6 žlica
- češnjak, 2 žličice (nasjeckani)
- mljevena crvena paprika, 1/4 žličice
- kozice, 225 grama
- luk, 3/4 šalice (sitno sjeckani)
- Arborio riža, 1.5 šalica
- peršin, 2.5 žlice (nasjeckani)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na srednje jakom plamenu zakuhajte temeljac i 1/4 šalice suhog bijelog vina, a zatim smanjite plamen.
- Otopite 2 žlice maslaca na srednje jakom plamenu. Dodajte žličicu nasjeckanog češnjaka i 1/4 žličice mljevene crvene paprike, a zatim dodajte i kozice.
- Kuhajte oko 2 minute, odnosno dok kozice ne poprime ružičastu boju. Dodajte preostalo bijelo vino i kuhajte još 2 minute, odnosno dok kozice lagano ne omekšaju. Ocijedite, a tekućinu sačuvajte.
- Otopite preostale 4 žlice maslaca u velikoj posudi za kuhanje. Dodajte nasjeckani luk i preostali češnjak, a zatim kuhajte dok luk ne dobije zlatnu boju (oko 4 minute).
- Dodajte rižu i miješajte oko 2 minute. Nakon toga dodajte 2 šalice smjese od temeljca i vina. Kuhajte dok se tekućina ne apsorbira, uz redovito miješanje.
- Nastavite dodavati mješavinu temeljca i vina (šalicu po šalicu) uz često miješanje (nemojte dodavati još dok se tekućina ne apsorbira), oko 20-ak minuta.
- Na kraju dodajte i tekućinu u kojoj su se kuhale kozice. Nastavite kuhati dok riža ne omekša, a smjesa ne postane kremasta, još otprilike 5 minuta.
- Na kraju u rižoto dodajte kozice i 2 žlice nasjeckanog peršina. Po želji začinite s malo soli i papra.
- Servirajte i pospite s još malo nasjeckanog peršina.
|
Vrijeme pripreme:50minuta |