- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Biskvit s kremom i jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit s kremom i jagodama.
Ova maštovita i ukusna kremasta slastica samo je jedan primjer kakva sve jela s jagodama možemo pripremiti, te uživati u njima.
Biskvit s kremom i jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvit s kremom i jagodama. - krem sir (svježeg), jagode (svježih), jogurt, biskvit keksi (hrskavi), maslac, vrhnje za šlag, med, karamel bomboni, šećer u prahu, Prije svega, lim za pečenje prekrijemo papirom za pečenje, a na papir stavimo kalup za torte bez dna. ; U zagrijanu tavu stavimo maslac i ostavimo ga da se rastopi, a kekse stavimo u sjekač i usitnimo ih. ; Zatim rastopljeni maslac prelijemo preko usitnjenih keksa i žlicom izmiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u pripremljen kalup za torte, rasporedimo ju po dnu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo jogurt i med, te dobro izmiješamo. ; U tavu u kojoj smo rastopili maslac ulijemo vrhnje, dodamo karamel bombone i na laganoj vatri miješamo dok se bomboni ne rastope i dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre. ; Pečeni biskvit izvadimo iz pećnice i stavimo ga u hladnjak da malo stvrdne. ; Potom biskvit prekrijemo smjesom od sira, jogurta i meda, po njoj stavimo jagode narezane na ploške, pokapamo preljevom od vrhnja i karamele, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krem sir, 200 g svježeg
- jagode, 300 g svježih
- jogurt, 200 g
- biskvit keksi, 170 g hrskavi
- maslac, 100 g
- vrhnje za šlag, 100 ml
- med, 60 g
- karamel bomboni, 10
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, lim za pečenje prekrijemo papirom za pečenje, a na papir stavimo kalup za torte bez dna.
- U zagrijanu tavu stavimo maslac i ostavimo ga da se rastopi, a kekse stavimo u sjekač i usitnimo ih.
- Zatim rastopljeni maslac prelijemo preko usitnjenih keksa i žlicom izmiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u pripremljen kalup za torte, rasporedimo ju po dnu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi kravlji sir, ulijemo jogurt i med, te dobro izmiješamo.
- U tavu u kojoj smo rastopili maslac ulijemo vrhnje, dodamo karamel bombone i na laganoj vatri miješamo dok se bomboni ne rastope i dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, te maknemo s vatre.
- Pečeni biskvit izvadimo iz pećnice i stavimo ga u hladnjak da malo stvrdne.
- Potom biskvit prekrijemo smjesom od sira, jogurta i meda, po njoj stavimo jagode narezane na ploške, pokapamo preljevom od vrhnja i karamele, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |