- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvitne kolačiće s lješnjacima i bademima. – maslac, bademi (u listićima), glatko brašno, šećer u prahu, jaje, limun, lješnjaci (mljevenih), kakao (u prahu), sol, Lješnjake sameljemo, maslac rastopimo, bjelanjke odvojimo od žumanjaka, listiće badema nasjeckamo, a koru limuna naribamo. ; U zdjelu s prosijanim šećerom u prahu prosijemo brašno, dodamo rastopljeni maslac, bjelanjke, malo posolimo i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u dvije zdjele, u jednu zdjelu dodamo sjeckane listiće badema i naribanu koricu limuna, a u drugu zdjelu dodamo mljevene lješnjake i kakao u prahu te izmiješamo sastojke u obje zdjelama. ; Kalup za pečenje kolačića premažemo s malo rastopljenog maslaca, napunimo smjesama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 210°C. ; Nakon 7 minuta temperaturu spustimo na 180°C i pečemo ih još toliko. ; Pečene kolačiče izvadimo i pričekamo da se malo ohlade, posipamo ih šećerom u prahu te poslužimo.
; – Svaki kolač koji sadrži bademe ili lješnjake ne može biti loš. A ako jedan kolač sadrži bademe i lješnjake mora biti odličan, stoga pogledajte kako se pripremaju naši odlični biskvitni kolačići.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvitne kolačiće s lješnjacima i bademima. – maslac, bademi (u listićima), glatko brašno, šećer u prahu, jaje, limun, lješnjaci (mljevenih), kakao (u prahu), sol, Lješnjake sameljemo, maslac rastopimo, bjelanjke odvojimo od žumanjaka, listiće badema nasjeckamo, a koru limuna naribamo. ; U zdjelu s prosijanim šećerom u prahu prosijemo brašno, dodamo rastopljeni maslac, bjelanjke, malo posolimo i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u dvije zdjele, u jednu zdjelu dodamo sjeckane listiće badema i naribanu koricu limuna, a u drugu zdjelu dodamo mljevene lješnjake i kakao u prahu te izmiješamo sastojke u obje zdjelama. ; Kalup za pečenje kolačića premažemo s malo rastopljenog maslaca, napunimo smjesama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 210°C. ; Nakon 7 minuta temperaturu spustimo na 180°C i pečemo ih još toliko. ; Pečene kolačiče izvadimo i pričekamo da se malo ohlade, posipamo ih šećerom u prahu te poslužimo.
; -</div>
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvitne kolačiće s lješnjacima i bademima.
Svaki kolač koji sadrži bademe ili lješnjake ne može biti loš. A ako jedan kolač sadrži bademe i lješnjake mora biti odličan, stoga pogledajte kako se pripremaju naši odlični biskvitni kolačići.
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti biskvitne kolačiće s lješnjacima i bademima. - maslac, bademi (u listićima), glatko brašno, šećer u prahu, jaje, limun, lješnjaci (mljevenih), kakao (u prahu), sol, Lješnjake sameljemo, maslac rastopimo, bjelanjke odvojimo od žumanjaka, listiće badema nasjeckamo, a koru limuna naribamo. ; U zdjelu s prosijanim šećerom u prahu prosijemo brašno, dodamo rastopljeni maslac, bjelanjke, malo posolimo i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u dvije zdjele, u jednu zdjelu dodamo sjeckane listiće badema i naribanu koricu limuna, a u drugu zdjelu dodamo mljevene lješnjake i kakao u prahu te izmiješamo sastojke u obje zdjelama. ; Kalup za pečenje kolačića premažemo s malo rastopljenog maslaca, napunimo smjesama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 210°C. ; Nakon 7 minuta temperaturu spustimo na 180°C i pečemo ih još toliko. ; Pečene kolačiče izvadimo i pričekamo da se malo ohlade, posipamo ih šećerom u prahu te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Lješnjake sameljemo, maslac rastopimo, bjelanjke odvojimo od žumanjaka, listiće badema nasjeckamo, a koru limuna naribamo.
- U zdjelu s prosijanim šećerom u prahu prosijemo brašno, dodamo rastopljeni maslac, bjelanjke, malo posolimo i ručnim mikserom izradimo jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu rasporedimo u dvije zdjele, u jednu zdjelu dodamo sjeckane listiće badema i naribanu koricu limuna, a u drugu zdjelu dodamo mljevene lješnjake i kakao u prahu te izmiješamo sastojke u obje zdjelama.
- Kalup za pečenje kolačića premažemo s malo rastopljenog maslaca, napunimo smjesama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 210°C.
- Nakon 7 minuta temperaturu spustimo na 180°C i pečemo ih još toliko.
- Pečene kolačiče izvadimo i pričekamo da se malo ohlade, posipamo ih šećerom u prahu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|