- Almo Čatlak
- 75 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Blaganski kruh s feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti blagdanski kruh s feta sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kvasac, 40 g
- voda, 200 ml mlake
- oštro brašno, 500 g
- jaja, 2 komada
- mileram, 250 g
- sir feta, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu natrgamo svježi kvasac dodamo malo šećera, malo posolimo, stavimo žličicu brašna i mlaku vodu. Sastojke izmiješamo i pustimo 15 minuta da se pjenica digne.
- U čistu zdjelu razbijemo jaja, dodamo mileram, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. Dignutu pjenicu stavimo u zdjelu s jajom i mileramom te promiješamo. U tekuću smjesu dodamo oštro brašno i formiramo u tijesto.
- Izrađeno tijesto kratko stavimo na stranu.
- Feta sir narežemo na kockice. Polovicu sira odmah umiješamo u pripremljenu smjesu i stavimo u kalup za torte. Povrh tijesta rasporedimo drugu polovicu narezanog feta sira.
- Tijesto ostavimo da se diže 10-tak minuta, a potom stavimo u zagrijano pećnicu na 180°C,45 minuta.
- Spečeni blagdanski kruh ostavimo da se ohladi 10 minuta potom ga poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |