- Almo Čatlak
- 30 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Blagdanski punč
Saznajte kako pripremiti blagdanski punč u našem video receptu.
Punč potječe, vjerovali ili ne, iz Indije! Još u 17. stoljeću britanski moreplovci donijeli su njegov recept u Europu, prilagodili ga našem ukusu i polako mu priskrbili svjetsku slavu. Danas postoji više različitih vrsta punča, a ovaj blagdanski zasigurno će ugrijati svaku zabavu. Najukusniji je dok je vruć, pa ga slobodno podgrijte s vremena na vrijeme; najlakše ćete to učiniti u mikrovalnoj pećnici.
Blagdanski punč - Saznajte kako pripremiti blagdanski punč u našem video receptu. - crno vino, čaj (crnog), rum (tamnog), klinčić, naranča, limun, šećer, cimet, U lonac ulijemo vino, crni čaj, sok od limuna i naranče, dodamo po kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče i kuhamo na laganoj vatri pazeći da ne zavrije. ; Zatim mješavinu prelijemo u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabimo što više šećera, a ostatak šećera dodamo u punč. ; Zaimaču sa šećerom držimo iznad zdjele s punčom, natopimo rumom i usplamtimo. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevamo u punč. ; Sve zajedno promiješamo, ugasimo plamen, dodamo ostatak ruma, još jednom promiješamo i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo vino, crni čaj, sok od limuna i naranče, dodamo po kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče i kuhamo na laganoj vatri pazeći da ne zavrije.
- Zatim mješavinu prelijemo u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabimo što više šećera, a ostatak šećera dodamo u punč.
- Zaimaču sa šećerom držimo iznad zdjele s punčom, natopimo rumom i usplamtimo. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevamo u punč.
- Sve zajedno promiješamo, ugasimo plamen, dodamo ostatak ruma, još jednom promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |