- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Blini s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bline s dimljenim lososom.
Blini su poznato rusko jelo slično palačinkama, a isto kao i palačinke, mogu se pripremiti na više načina. U ovom receptu mi smo se odlučili za osvježavajući sirni nadjev s lososom.
Blini s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bline s dimljenim lososom. - dimljeni losos, kefir, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo, jaje, krem sir (svježeg), kiselo vrhnje, limeta, sol, Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka i istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu s glatkim brašnom, dodamo raženo brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo vodu, kefir, posolimo i dobro promiješamo. ; Potom dodamo tučeni snijeg i ponovo dobro izmiješamo. Kada dobijemo rijetko i jednolično tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji. ; U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo kiselo vrhnje i dobro promiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo hrpice tijesta, pazeći da se na dodiruju, i pržimo s obje strane do zlatno-žute boje. ; Gotove bline stavimo na tanjur, nadjenemo ih mješavinom sira i vrhnja, prekrijemo kriškom dimljenog lososa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dimljeni losos, 200 g
- kefir, 250 ml
- glatko brašno, 120 g
- raženo brašno, 120 g
- prašak za pecivo, 12 g
- jaja, 2
- krem sir, 100 g svježeg
- kiselo vrhnje, 100 g
- limeta, 1
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka i istučemo čvrsti snijeg.
- U zdjelu s glatkim brašnom, dodamo raženo brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
- Zatim ulijemo vodu, kefir, posolimo i dobro promiješamo.
- Potom dodamo tučeni snijeg i ponovo dobro izmiješamo. Kada dobijemo rijetko i jednolično tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji.
- U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo kiselo vrhnje i dobro promiješamo.
- U ugrijanu tavu stavimo hrpice tijesta, pazeći da se na dodiruju, i pržimo s obje strane do zlatno-žute boje.
- Gotove bline stavimo na tanjur, nadjenemo ih mješavinom sira i vrhnja, prekrijemo kriškom dimljenog lososa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |