- Fina Malinić
- 90 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Dobro poznata, Bobanova torta je barem jednom krasila stol svake domaćice. Ako ju još niste imali prilike napraviti, predlažemo da to učinite sad. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat dostojan svakog nepca!
Bobanova torta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti Bobanovu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bjelanjak, 6
- žumanjak, 6
- šećer, 120 g
- čokolada za kuhanje, 120 g
- prašak za pecivo, 1/2 vrećice
- vrhnje za šlag, 1/2 litre
- džem od borovnica ili šumskog voća
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Zatim ćemo pripremiti čvrsti snijeg, tako da istučemo 6 bjelanjaka sa 120 g šećera, a preostale žumanjke ćemo istući s pola vrećice praška za pecivo.
- Sada na pari otopimo 120 g čokolade za kuhanje, a zatim otopljenu čokoladu umiješamo u smjesu od žumanjaka i praška za pecivo.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu, dodamo joj i tučeni snijeg te lagano umiješamo.
- Zatim smjesu od žumanjaka, bjelanjaka i čokolade stavljamo u kalup te u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pečemo 30-35 minuta.
- Nakon proteklog vremena, pečeni biskvit izvadimo te pustimo da se ohladi, a zatim ga premažemo džemom od borovnica ili šumskog voća.
- Za kraj, istučemo i šlag te premažemo tortu i stavimo ju u hladnjak.
- Kada se torta dobro ohladi i stisne možemo ju poslužiti.
|
Vrijeme pripreme:90minuta |