Boeuf Bourguignon ili govedina na burgonjski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Boeuf Bourguignon ili govedinu na burgonjski način. – juneća vratina (otkoštene), češnjak, luk, mrkva, slanina (pečene), glatko brašno, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, majčina dušica (sušena), peršin (sjeckani), peršin, lovorov list, šampinjoni, maslac, limun, mladi luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pečenoj slanini uklonimo kožu i narežemo ju na prutiće, luk i mrkvu narežemo na kockice, a meso na veće kocke. U tavu, na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju povremeno miješajući. ; Nakon 1-2 minute prženja, slaninu premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim meso premjestimo u vatrostalnu posudu sa slaninom, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu i luk, grančicu peršina, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Potom na povrće protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, posipamo polovicom brašna i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 1-2 minute, prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo koncentrat rajčice, promiješamo, ulijemo 150 ml crnog vina i pirjamo jednu minutu, miješajući i skidajući karamelizirani sloj s dna tave. ; Pirjano povrće premjestimo u vatrostalnu posudu na meso i slaninu, sastojke posipamo sušenom majčinom dušicom, dodamo polovicu maslaca, popaprimo, ulijemo 600 ml juhe i preostalo vino, poravnamo sastojke, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C. ; Nakon 2 sata i 45 minuta u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme bijeli dio mladog luka narežemo na komade veličine 2 cm, a šampinjone na četvrtine. ; Zatim na ugrijanu masnoću dodamo narezani mladi luk i šampinjone, promiješamo i pržimo na jakoj vatri. Nakon 1-2 minute sastojke posipamo preostalim brašnom i stalno miješajući kratko pržimo. ; Prije nego brašno počne dobivati boju, ulijemo preostalu juhu i miješamo da se ne stvore grudice od brašna. Potom ulijemo limunov dok, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Nakon 3 sata kuhanja u pećnici, vatrostalnu posudu izvadimo i otklopimo, dodamo sjeckani peršin, mješavinu mladog luka i šampinjona, promiješamo, poklopimo i vratimo u pećnicu na 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Boeuf Bourguignon je jedno od najpoznatijih, tradicionalnih francuskih jela, a potječe iz francuske pokrajine Bourgogne, a svi sladokusci i gurmani, ili barem oni koji se takvima smatraju, morali bi naučiti pripremati ovo jelo. Bon apetit!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Boeuf Bourguignon ili govedina na burgonjski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Boeuf Bourguignon ili govedinu na burgonjski način. – juneća vratina (otkoštene), češnjak, luk, mrkva, slanina (pečene), glatko brašno, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, majčina dušica (sušena), peršin (sjeckani), peršin, lovorov list, šampinjoni, maslac, limun, mladi luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pečenoj slanini uklonimo kožu i narežemo ju na prutiće, luk i mrkvu narežemo na kockice, a meso na veće kocke. U tavu, na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju povremeno miješajući. ; Nakon 1-2 minute prženja, slaninu premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim meso premjestimo u vatrostalnu posudu sa slaninom, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu i luk, grančicu peršina, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Potom na povrće protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, posipamo polovicom brašna i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 1-2 minute, prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo koncentrat rajčice, promiješamo, ulijemo 150 ml crnog vina i pirjamo jednu minutu, miješajući i skidajući karamelizirani sloj s dna tave. ; Pirjano povrće premjestimo u vatrostalnu posudu na meso i slaninu, sastojke posipamo sušenom majčinom dušicom, dodamo polovicu maslaca, popaprimo, ulijemo 600 ml juhe i preostalo vino, poravnamo sastojke, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C. ; Nakon 2 sata i 45 minuta u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme bijeli dio mladog luka narežemo na komade veličine 2 cm, a šampinjone na četvrtine. ; Zatim na ugrijanu masnoću dodamo narezani mladi luk i šampinjone, promiješamo i pržimo na jakoj vatri. Nakon 1-2 minute sastojke posipamo preostalim brašnom i stalno miješajući kratko pržimo. ; Prije nego brašno počne dobivati boju, ulijemo preostalu juhu i miješamo da se ne stvore grudice od brašna. Potom ulijemo limunov dok, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Nakon 3 sata kuhanja u pećnici, vatrostalnu posudu izvadimo i otklopimo, dodamo sjeckani peršin, mješavinu mladog luka i šampinjona, promiješamo, poklopimo i vratimo u pećnicu na 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Boeuf Bourguignon ili govedina na burgonjski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Boeuf Bourguignon ili govedinu na burgonjski način.
Boeuf Bourguignon je jedno od najpoznatijih, tradicionalnih francuskih jela, a potječe iz francuske pokrajine Bourgogne, a svi sladokusci i gurmani, ili barem oni koji se takvima smatraju, morali bi naučiti pripremati ovo jelo. Bon apetit!
Boeuf Bourguignon ili govedina na burgonjski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Boeuf Bourguignon ili govedinu na burgonjski način. - juneća vratina (otkoštene), češnjak, luk, mrkva, slanina (pečene), glatko brašno, koncentrat rajčice, crno vino (suhog), mesni temeljac, majčina dušica (sušena), peršin (sjeckani), peršin, lovorov list, šampinjoni, maslac, limun, mladi luk, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pečenoj slanini uklonimo kožu i narežemo ju na prutiće, luk i mrkvu narežemo na kockice, a meso na veće kocke. U tavu, na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju povremeno miješajući. ; Nakon 1-2 minute prženja, slaninu premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana 4-5 minuta. ; Zatim meso premjestimo u vatrostalnu posudu sa slaninom, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu i luk, grančicu peršina, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Potom na povrće protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, posipamo polovicom brašna i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 1-2 minute, prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo koncentrat rajčice, promiješamo, ulijemo 150 ml crnog vina i pirjamo jednu minutu, miješajući i skidajući karamelizirani sloj s dna tave. ; Pirjano povrće premjestimo u vatrostalnu posudu na meso i slaninu, sastojke posipamo sušenom majčinom dušicom, dodamo polovicu maslaca, popaprimo, ulijemo 600 ml juhe i preostalo vino, poravnamo sastojke, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C. ; Nakon 2 sata i 45 minuta u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme bijeli dio mladog luka narežemo na komade veličine 2 cm, a šampinjone na četvrtine. ; Zatim na ugrijanu masnoću dodamo narezani mladi luk i šampinjone, promiješamo i pržimo na jakoj vatri. Nakon 1-2 minute sastojke posipamo preostalim brašnom i stalno miješajući kratko pržimo. ; Prije nego brašno počne dobivati boju, ulijemo preostalu juhu i miješamo da se ne stvore grudice od brašna. Potom ulijemo limunov dok, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre. ; Nakon 3 sata kuhanja u pećnici, vatrostalnu posudu izvadimo i otklopimo, dodamo sjeckani peršin, mješavinu mladog luka i šampinjona, promiješamo, poklopimo i vratimo u pećnicu na 10 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Pečenoj slanini uklonimo kožu i narežemo ju na prutiće, luk i mrkvu narežemo na kockice, a meso na veće kocke. U tavu, na žlicu ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu slaninu i pržimo ju povremeno miješajući.
Nakon 1-2 minute prženja, slaninu premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo narezano meso, posolimo ga i pržimo sa svih strana 4-5 minuta.
Zatim meso premjestimo u vatrostalnu posudu sa slaninom, a na masnoću od prženja dodamo narezanu mrkvu i luk, grančicu peršina, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
Potom na povrće protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, posipamo polovicom brašna i miješajući pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 1-2 minute, prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo koncentrat rajčice, promiješamo, ulijemo 150 ml crnog vina i pirjamo jednu minutu, miješajući i skidajući karamelizirani sloj s dna tave.
Pirjano povrće premjestimo u vatrostalnu posudu na meso i slaninu, sastojke posipamo sušenom majčinom dušicom, dodamo polovicu maslaca, popaprimo, ulijemo 600 ml juhe i preostalo vino, poravnamo sastojke, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 190°C.
Nakon 2 sata i 45 minuta u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. Za to vrijeme bijeli dio mladog luka narežemo na komade veličine 2 cm, a šampinjone na četvrtine.
Zatim na ugrijanu masnoću dodamo narezani mladi luk i šampinjone, promiješamo i pržimo na jakoj vatri. Nakon 1-2 minute sastojke posipamo preostalim brašnom i stalno miješajući kratko pržimo.
Prije nego brašno počne dobivati boju, ulijemo preostalu juhu i miješamo da se ne stvore grudice od brašna. Potom ulijemo limunov dok, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
Nakon 3 sata kuhanja u pećnici, vatrostalnu posudu izvadimo i otklopimo, dodamo sjeckani peršin, mješavinu mladog luka i šampinjona, promiješamo, poklopimo i vratimo u pećnicu na 10 minuta.