- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Bolognese
Saznajte kako pripremiti bolognese u našem video receptu.
Kao što mu ime govori, ovaj je umak podrijetlom iz romantičnog talijanskog grada Bologne. Nakon što je napustio rodnu Italiju, ovaj je recet doživio brojne promjene i varijacije i svatko misli da je baš njegova verzija najbolja. E pa nije, mi tvrdimo da će ih naša sve nadmašiti!
Bolognese - Saznajte kako pripremiti bolognese u našem video receptu. - mljevena junetina, mljevena svinjetina, luk, češnjak, mrkva, celerova stabljika, slanina (mesnate), maslac, crno vino, pelati rajčice, peršin (sjeckani), mažuran (sušeni), koncentrat rajčice, šećer, muškatni oraščić, mesni temeljac (iz kocke), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće (luk, češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku) i mesnatu slaninu sitno nasjeckamo. ; U lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, nasjeckano povrće, nasjeckanu slaninu, malo posolimo, izmiješamo sastojke, na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te ga izvadimo na stranu. ; Zatim u lonac po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo miješano mljeveno meso, te ga zajedno s povrćem pržimo dok me ispari tekućina što ju je meso ispustilo i dok meso ne postane zrnasto. ; Potom u lonac ulijemo crno vino i pričekamo da tekućina na pola ispari. ; Zatim sastojke začinimo solju i paprom, umiješamo koncentrat rajčice, dodamo nasjeckanu rajčicu pelati, sjeckani peršin, šećer, sušeni mažuran, malo muškatnog oraščića, mesni temeljac, te sve zajedno izmiješamo i nastavimo kuhati na laganoj vatri po prilici sat vremena. ; Gotov umak poslužimo s kuhanim špagetima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 300 g
- mljevena svinjetina, 100 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- mrkva, 100 g
- celerova stabljika, 1
- slanina, 50 g mesnate
- maslac, 20 g
- crno vino, 100 ml
- pelati rajčice, 400 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mažuran, 1 žličica sušeni
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- šećer, 1 žličica
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- mesni temeljac, 200 ml iz kocke
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće (luk, češnjak, mrkvu i celerovu stabljiku) i mesnatu slaninu sitno nasjeckamo.
- U lonac ulijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, nasjeckano povrće, nasjeckanu slaninu, malo posolimo, izmiješamo sastojke, na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te ga izvadimo na stranu.
- Zatim u lonac po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo miješano mljeveno meso, te ga zajedno s povrćem pržimo dok me ispari tekućina što ju je meso ispustilo i dok meso ne postane zrnasto.
- Potom u lonac ulijemo crno vino i pričekamo da tekućina na pola ispari.
- Zatim sastojke začinimo solju i paprom, umiješamo koncentrat rajčice, dodamo nasjeckanu rajčicu pelati, sjeckani peršin, šećer, sušeni mažuran, malo muškatnog oraščića, mesni temeljac, te sve zajedno izmiješamo i nastavimo kuhati na laganoj vatri po prilici sat vremena.
- Gotov umak poslužimo s kuhanim špagetima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |