- Almo Čatlak
- 250 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Boškarin na lešo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti boškarina na lešo.
Uvijek dobro dođe pokoji recept za nešto lagano i zdravo, a upravo je takav ovaj boškarin na lešo. Njegova aroma doći će u potpunosti do izražaja u ovom jednostavnom i zdravom obroku!
Boškarin na lešo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti boškarina na lešo. - boškarin (iskoštena), mrkva, korijen celera, korijen peršina, luk, papar (crnog), krumpir, kelj, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Iskošteno meso koljenice, nožem po dužini razdvojimo na dva jednaka djela. ; U lonac stavimo očišćeno i narezano korjenasto povrće (mrkvu, korijene celera i peršina, luk), dodamo jednu polovicu iskoštene koljenice, papar u zrnu, posolimo, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici 4 sata. ; Pola sata prije nego je koljenica kuhana, ogulimo i operemo krumpir, narežemo ga na kriške debljine jednog centimetra, stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom i posolimo. ; Kada je krumpir omekšao u isti lonac dodamo očišćene i oprane listove kelja koje smo narezali na trakice širine jednog i pol centimetra, te sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta, odnosno dok povrće malo ne omekša. ; Gotovo povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjur za posluživanje. Kuhano meso ocijedimo, narežemo na tanke kriške i složimo preko povrća. ; Preko svega prelijemo nekoliko žlica juhe od kuhanja, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- boškarin, 1 koljenica iskoštena
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- korijen peršina, 100 g
- luk, 1 glavica
- papar, 4-5 zrna crnog
- krumpir, 300 g
- kelj, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Iskošteno meso koljenice, nožem po dužini razdvojimo na dva jednaka djela.
- U lonac stavimo očišćeno i narezano korjenasto povrće (mrkvu, korijene celera i peršina, luk), dodamo jednu polovicu iskoštene koljenice, papar u zrnu, posolimo, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, poklopimo i kada zavri na laganoj vatri kuhamo po prilici 4 sata.
- Pola sata prije nego je koljenica kuhana, ogulimo i operemo krumpir, narežemo ga na kriške debljine jednog centimetra, stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom i posolimo.
- Kada je krumpir omekšao u isti lonac dodamo očišćene i oprane listove kelja koje smo narezali na trakice širine jednog i pol centimetra, te sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta, odnosno dok povrće malo ne omekša.
- Gotovo povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjur za posluživanje. Kuhano meso ocijedimo, narežemo na tanke kriške i složimo preko povrća.
- Preko svega prelijemo nekoliko žlica juhe od kuhanja, pokapamo maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:250minuta |