- Almo Čatlak
- 180 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Božićni kolač s kandiranim voćem, grožđicama i bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti božićni kolač s kandiranim voćem, grožđicama i bademima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 160 g
- krušne mrvice, 100 g
- smeđi šećer, 100 g
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- bademi, 50 g prženi i mrvljeni
- kandirano voće, 200 g
- grožđice, 500 g
- jaja, 4 komada
- rum, 10 ml
- jabuke, 2 komada
- maslac, 250 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu stavimo na prutiće narezane bademe dok ne puste aromu. Za to vrijeme razmutimo jaja u koja dodamo smeđi šećer, kandirano voće, sušene grožđice i sve zajedno izmiješamo kuhačom. Sastojke posipamo cimetom u prahu, dodamo prethodno popržene bademe te brašno. Sve zajedno dobro izmiješamo.
- Kada dobro izmiješamo sastojke dodamo rum, naribane jabuke, krušne mrvice i sve zajedno dobro još jednom izmiješamo. Na samom kraju dodamo omekšali maslac te i njega umiješamo u smjesu.
- Jednoličnu gustu smjesu prebacimo u kalup koji smo prethodno dobro namastili i prekrijemo aluminijskom folijom. Kolač stavimo u posudu u koju smo dolili vode. Tako pripremljeni kolač stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150°C, na 3 sata.
- Božićni kolač ostavimo da se ohladi, a potom ga prebacimo na tanjur i posipamo s malo šećera u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |