- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bramboraky – češke popečke od krumpira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bramboraky – češke popečke od krumpira. – krumpir, mlijeko, glatko brašno, jaje, slanina (sušene), češnjak, piment, majčina dušica (sušena), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo, operemo, naribamo i iscijedimo, slaninu narežemo na kockice, a jaja umutimo. ; U lončić iznad vatre ulijemo mlijeko i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme u zdjelicu s umućenim jajima protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo piment, sušenu majčinu dušicu i pjenjačom miješamo sastojke, postupno dodajući brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Vrelo mlijeko prelijemo preko naribanog krumpira, dodamo mješavinu brašna, jaja i začina, narezanu slaninu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i dobivene hrpice stavimo u vrelo ulje te pržimo sa svake strane 3,5 – 4 minute. ; Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s pirjanim kiselim kupusom.
; – Osim što se u Češkoj pije puno piva, jede se i puno bramboraka, a ako Vas zanima zašto ih Česi vole, pogledajte video i pokušajte ih sami napraviti, ne bojte se nisu teški.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bramboraky – češke popečke od krumpira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bramboraky – češke popečke od krumpira. – krumpir, mlijeko, glatko brašno, jaje, slanina (sušene), češnjak, pimento, majčina dušica (sušena), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo, operemo, naribamo i iscijedimo, slaninu narežemo na kockice, a jaja umutimo. ; U lončić iznad vatre ulijemo mlijeko i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme u zdjelicu s umućenim jajima protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo piment, sušenu majčinu dušicu i pjenjačom miješamo sastojke, postupno dodajući brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Vrelo mlijeko prelijemo preko naribanog krumpira, dodamo mješavinu brašna, jaja i začina, narezanu slaninu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i dobivene hrpice stavimo u vrelo ulje te pržimo sa svake strane 3,5 – 4 minute. ; Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s pirjanim kiselim kupusom.
; -</div>
Bramboraky - češke popečke od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bramboraky - češke popečke od krumpira.
Osim što se u Češkoj pije puno piva, jede se i puno bramboraka, a ako Vas zanima zašto ih Česi vole, pogledajte video i pokušajte ih sami napraviti, ne bojte se nisu teški.
Bramboraky - češke popečke od krumpira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bramboraky - češke popečke od krumpira. - krumpir, mlijeko, glatko brašno, jaje, slanina (sušene), češnjak, pimento, majčina dušica (sušena), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo, operemo, naribamo i iscijedimo, slaninu narežemo na kockice, a jaja umutimo. ; U lončić iznad vatre ulijemo mlijeko i pričekamo da zavri. ; Za to vrijeme u zdjelicu s umućenim jajima protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo piment, sušenu majčinu dušicu i pjenjačom miješamo sastojke, postupno dodajući brašno, pazeći da ne ostanu grudice. ; Vrelo mlijeko prelijemo preko naribanog krumpira, dodamo mješavinu brašna, jaja i začina, narezanu slaninu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke. ; Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i dobivene hrpice stavimo u vrelo ulje te pržimo sa svake strane 3,5 – 4 minute. ; Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s pirjanim kiselim kupusom.
; -
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, operemo, naribamo i iscijedimo, slaninu narežemo na kockice, a jaja umutimo.
- U lončić iznad vatre ulijemo mlijeko i pričekamo da zavri.
- Za to vrijeme u zdjelicu s umućenim jajima protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo piment, sušenu majčinu dušicu i pjenjačom miješamo sastojke, postupno dodajući brašno, pazeći da ne ostanu grudice.
- Vrelo mlijeko prelijemo preko naribanog krumpira, dodamo mješavinu brašna, jaja i začina, narezanu slaninu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
- Pomoću dvije žlice odvajamo dobivenu smjesu i dobivene hrpice stavimo u vrelo ulje te pržimo sa svake strane 3,5 – 4 minute.
- Gotove popečke izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s pirjanim kiselim kupusom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|