- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin iz folije s grahom i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz folije s grahom i šampinjonima.
Našli smo rješenje za sve one kojima se riba čini kao prelagan obrok nakon kojeg će uskoro biti gladni – dodali smo joj malo graha i šampinjona. Ta kombinacija koja spaja more i planine svidjet će se svima, koje god bile njihove kulinarske preferencije!
Brancin iz folije s grahom i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz folije s grahom i šampinjonima. - riba brancin, šampinjoni, grah (bijelog (iz konzerve)), vlasac (sjeckanog), peršin (sjeckanog), luk, bijelo vino, limun, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Ribu očistimo, filetiramo i odstranimo sitne kosti. Šampinjone očistimo i narežemo na listiće. ; Svaki file poprečno zarežemo oštrim nožem po koži, 2-3 puta, te začinimo solju i paprom. ; U zdjelu stavimo narezane šampinjone, dodamo grah, sjeckani vlasac, sjeckani peršin, sjeckani luk, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Od alu folije izrežemo pravokutnik dužine 50-ak cm, te ga položimo ispred sebe. ; Na jednoj polovici alu folije (min. 5 cm od ruba) napravimo posteljicu od pripremljenog povrća, tako da na nju stanu po dva filea brancina (jedan do drugog) koja okrenemo kožom prema gore. ; Na filete stavimo nekoliko kockica maslaca, preklopimo ih slobodnom stranom folije, te preklapanjem prema unutra spojimo rubove. ; Sve zajedno premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brancin, 2
- šampinjoni, 400 g
- grah, 250 g bijelog (iz konzerve)
- vlasac, 2 žlice sjeckanog
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 60 ml
- limun, 1/2
- maslac, 20 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, filetiramo i odstranimo sitne kosti. Šampinjone očistimo i narežemo na listiće.
- Svaki file poprečno zarežemo oštrim nožem po koži, 2-3 puta, te začinimo solju i paprom.
- U zdjelu stavimo narezane šampinjone, dodamo grah, sjeckani vlasac, sjeckani peršin, sjeckani luk, ulijemo bijelo vino, malo maslinovog ulja, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo.
- Od alu folije izrežemo pravokutnik dužine 50-ak cm, te ga položimo ispred sebe.
- Na jednoj polovici alu folije (min. 5 cm od ruba) napravimo posteljicu od pripremljenog povrća, tako da na nju stanu po dva filea brancina (jedan do drugog) koja okrenemo kožom prema gore.
- Na filete stavimo nekoliko kockica maslaca, preklopimo ih slobodnom stranom folije, te preklapanjem prema unutra spojimo rubove.
- Sve zajedno premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |