- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom. – brancin, blitva, krumpir, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribu očistimo, operemo i osušimo, blitvu očistimo, operemo i narežemo na trakice širine 5 cm, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo narezani krumpir, a kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta ribe iznutra posolimo, stavimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s krumpirom dodamo narezanu blitvu i kuhamo ju 7-8 minuta. ; Zatim kuhani krumpir i blitvu ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem, posolimo, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. ; Na tanjure rasporedimo pečene ribe, kuhani krumpir i blitvu te poslužimo.
; – Za brancina mnogi kažu da je najinteligentnija riba u moru, jer voli istraživati i pamti događaje iz prošlosti. Naši brancini su ovaj put malo istraživali po pećnici, a mi ćemo dobro upamtiti taj gastro događaj.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom. – riba brancin, blitva, krumpir, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribu očistimo, operemo i osušimo, blitvu očistimo, operemo i narežemo na trakice širine 5 cm, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo narezani krumpir, a kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta ribe iznutra posolimo, stavimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s krumpirom dodamo narezanu blitvu i kuhamo ju 7-8 minuta. ; Zatim kuhani krumpir i blitvu ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem, posolimo, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. ; Na tanjure rasporedimo pečene ribe, kuhani krumpir i blitvu te poslužimo.
; -</div>
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom.
Za brancina mnogi kažu da je najinteligentnija riba u moru, jer voli istraživati i pamti događaje iz prošlosti. Naši brancini su ovaj put malo istraživali po pećnici, a mi ćemo dobro upamtiti taj gastro događaj.
Brancin iz pećnice s blitvom i krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina iz pećnice s blitvom i krumpirom. - riba brancin, blitva, krumpir, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribu očistimo, operemo i osušimo, blitvu očistimo, operemo i narežemo na trakice širine 5 cm, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice. ; U lonac s posoljenom vodom stavimo narezani krumpir, a kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta ribe iznutra posolimo, stavimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u lonac s krumpirom dodamo narezanu blitvu i kuhamo ju 7-8 minuta. ; Zatim kuhani krumpir i blitvu ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem, posolimo, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. ; Na tanjure rasporedimo pečene ribe, kuhani krumpir i blitvu te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo i osušimo, blitvu očistimo, operemo i narežemo na trakice širine 5 cm, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice.
- U lonac s posoljenom vodom stavimo narezani krumpir, a kad voda zavri kuhamo ga na srednje jakoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta ribe iznutra posolimo, stavimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u lonac s krumpirom dodamo narezanu blitvu i kuhamo ju 7-8 minuta.
- Zatim kuhani krumpir i blitvu ocijedimo i premjestimo u prikladnu posudu, prelijemo ih maslinovim uljem, posolimo, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke.
- Na tanjure rasporedimo pečene ribe, kuhani krumpir i blitvu te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 60
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|