- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin s crnim maslinama iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina s crnim maslinama iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brancin, 800 g (fileti)
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 svežanj
- bijelo vino, 120 ml (suho)
- sok od limuna, 1/2
- crne masline, 50 g
- mediteranska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Limun prerežemo na pola i iscijedimo mu sok, a svježi peršin operemo i nasjeckamo.
- Sada na dno vatrostalne posude stavimo aluminijsku foliju, po dnu folije ulijemo malo maslinovog ulja i preko njega s kožom prema dnu slažemo filete brancina.
- Zatim filete začinimo mediteranskom mješavinom začina i dodamo na listiće narezan češnjak.
- Sada u čistu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, suho bijelo vino, iscijeđen limunov sok, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo sjeckani peršin i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Dobivenom mješavinom sada prelijemo filete u aluminijskoj foliji, preko svega stavimo otkoštene crne masline, zatvorimo foliju i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
- Nakon 25 minuta, ribu izvadimo iz pećnice i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |