- Fina Malinić
- 60 min
- 1 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Sjećate se breskvica s obiteljskih okupljanja?
Breskvice
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti breskvice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto
- jaja, 3 komada
- šećer u prahu, 200 g
- vanilin šećer, 1
- ulje, 2 dl
- oštro brašno, 500 g
- korica limuna, 1/2
- mlijeko, 3 žlice
- prašak za pecivo, 1
- Fil - punjenje
- pekmez, 250 g (po želji)
- marmelada, 1 dl (po želji)
- mrvice izdubljenih breskvica
- rum po želji
- Za ukrašavanje
- ekstrakt jagode razrijeđen u vodi
- šećer (sitni kristalni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U brašno dodajte naribanu koricu limuna. Vrećicu praška za pecivo umiješajte u 3 žlice mlijeka i pustite da se diže.
- Jaja izmiksajte pa dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom. Miksajući dodavajte malo po malo ulja.
- U brašno umiješajte jaja i dignuti prašak za pecivo te umijesite meko tijesto.
- Pobrašnite dasku i na njoj oblikujte tijesto u štrucu koristeći pri tome brašna koliko vam treba. Formiranu štrucu stavite u hladnjak na 20 min (tijesto će vam se malo razići, to je normalno).
- Nakon što je tijesto odstajalo, premijesite ga. Potom uzmite mali komad koji ćete razvaljati i izrežite na komadiće veličine njoka, a zatim ih oblikujte u kuglice. Kuglice stavite na masni papir na lim za pečenje.
- Breskvice pecite na 180 °C, 15 minuta dok ne porumene odispod.
- Pečene breskvice izdubite nožem ostavljaući pritom lagani rub da breskvice ne bi pukle kod punjenja.
- Mrvice izdubljenih breskvica pomiješajte s pekmezom po želji, marmeladom po želji i rumom te izradite jednoličnu smjesu. Izdubljene polovice breskvica punite filom te na kraju zagladite nožem kako bi izgledale što urednije.
- Dvije polovice napunjenih breskvica spojite i umočite u razrijeđeni crveni ekstrakt, a zatim uvaljajte u sitni kristalni šećer.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |