- Fina Malinić
- 60 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brownie je jedan zaista svestran kolačić. Može poslužiti kao dio doručka, uz toplo mlijeko ili u desertu s dodatkom sladoleda. Brownie možemo jesti na sve načine, a ipak je najbolji onaj čokoladni, s dodatkom oraha i grožđica.
Brownie od čokolade, oraha i grožđica
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti brownie od čokolade, oraha i grožđica.
Upute po koracima:
- Grožđice stavimo u posudu, natopimo ih rumom i ostavimo da odstoje oko 2 sata.
- Cijela jaja i šećer umutimo u jednoličnu smjesu, a zatim dodamo brašno i sve dobro izmiješamo.
- Margarin i čokoladu otopimo na pari, a zatim dodamo u smjesu od jaja, brašna i šećera.
- Smjesu dobro promiješamo, a zatim u nju dodamo ocijeđene grožđice i sjeckane orahe.
- Smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, oko 25-30 minuta.
- Nakon proteklog vremena, brownie izvadimo iz pećnice, narežemo i poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |