- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet na ribarski način.
Rijetko se viđa ovako fino i raskošno jelo, a tako jednostavno za pripremu. Sve namirnice u lonac - i to je to! Ne morate čak niti miješati; dapače, od miješanja bi se riba raspala, tako da se ovaj brudet s vremena na vrijeme samo lagano protrese. Za pravi ribarski brudet karakteristično je da se ne dodaje ocat pa ga tako nećete naći niti u našem jelu. Za prilog je najbolje poslužiti palentu.
Brudet na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet na ribarski način. - bijela riba (različite vrste), luk, češnjak, rajčice pelati, ružmarin, bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Ribe očistimo od ljusaka, škrga i iznutrica. ; U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje (1 dl ili više), sjeckani luk, češnjak, grančicu ružmarina, sol, papar, pelati rajčicu i očišćenu ribu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i još sa toliko hladne vode da prekrije sastojke. ; Kada brudet zavrije ostavimo ga da polagano kuha dok umak na pola ne reducira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 1 kg različite vrste
- luk, 2 glavice
- češnjak, 5 češnjeva
- pelati rajčice, 400 g
- ružmarin, 1 grančica
- bijelo vino, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribe očistimo od ljusaka, škrga i iznutrica.
- U lonac istovremeno stavimo maslinovo ulje (1 dl ili više), sjeckani luk, češnjak, grančicu ružmarina, sol, papar, pelati rajčicu i očišćenu ribu.
- Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i još sa toliko hladne vode da prekrije sastojke.
- Kada brudet zavrije ostavimo ga da polagano kuha dok umak na pola ne reducira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |