- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od bakalara
Saznajte kako pripremiti brudet od bakalara u našem video receptu.
Brudet od bakalara je jedno od najpoznatijih blagdanskih jela. Za njegovu pripremu obično treba kupiti sušeni bakalar, namakati ga jedan ili više dana i temeljito ga očistiti, pa se možda baš zato ne priprema često tokom godine. No ovaj recept koristi smrznuti bakalar kojeg lako možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini, a i vrijeme kuhanja je relativno kratko. Ukusom je gotovo identičan prije spomenutom, sušenom bakalaru, pa nema razloga da se ovo fino jelo ne nađe na vašem stolu i "običnim" danima u godini.
Brudet od bakalara - Saznajte kako pripremiti brudet od bakalara u našem video receptu. - riba bakalar (smrznute), krumpir (mladog), luk, rajčice pelati ((bez soka)), češnjak, bijelo vino, prošek, lovorov list, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar, Filete bakalara ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmrznu, zatim očistimo od preostalih kostiju i narežemo na sitnije komade. ; Sjeckani luk pirjamo na malo maslinova ulja dok ne omekša. Zatim dodamo narezani bakalar i pirjamo ga dok ne prestane puštati vodu. ; U čisti lonac slažemo red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelati rajčice i tako dok ne utrošimo sve namirnice. Začinimo solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega posipamo svježe sjeckanim peršinom i prelijemo maslinovim uljem (1 dl ili više). ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavimo da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata). ; Prije posluživanja ostavimo da odstoji barem 1 sat, kratko podgrijemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 500 g smrznute
- krumpir, 1 kg mladog
- luk, 4 glavice
- pelati rajčice, 1 (bez soka)
- češnjak, 4 češnja
- bijelo vino, 100 ml
- prošek, 30 ml
- lovorov list, 1
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete bakalara ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmrznu, zatim očistimo od preostalih kostiju i narežemo na sitnije komade.
- Sjeckani luk pirjamo na malo maslinova ulja dok ne omekša. Zatim dodamo narezani bakalar i pirjamo ga dok ne prestane puštati vodu.
- U čisti lonac slažemo red krumpira (oguljenog i narezanog na ploške), red bakalara, red pelati rajčice i tako dok ne utrošimo sve namirnice. Začinimo solju, paprom, protisnutim češnjakom, a preko svega posipamo svježe sjeckanim peršinom i prelijemo maslinovim uljem (1 dl ili više).
- Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, prošekom i s toliko vode da prekrije namirnice, te ostavimo da vrije na laganoj vatri dok krumpir ne omekša (oko pola sata).
- Prije posluživanja ostavimo da odstoji barem 1 sat, kratko podgrijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |