- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Popularnost: |
|
Previše je vremena trebalo proći da otkrijemo toplu vodu i priznamo sebi da je srdela kraljica među ribama. Nevjerojatno hranjiva, zdrava i ukusna, sve se više vraća na naše stolove. Brudet od srdele uvjerit će vas u te kvalitete.
Priprema:
Srdele očistimo, operemo i osušimo. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše, dodamo pelati rajčicu, sjeckani peršin, podlijemo s bijelim vinom i 200 ml vode. Začinimo solju i paprom te kuhamo 5-6 minuta. Zatim, u umak dodamo srdele i toliko vode da ih prekrije. Po potrebi, začinimo solju i paprom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- srdele, 1 kg
- pelati rajčice, 300 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 4 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckanog
- bijelo vino, 100 ml
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
|
Vrijeme pripreme:30minuta |