- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od srdele – – srdele, pelati rajčice, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, – Previše je vremena trebalo proći da otkrijemo toplu vodu i priznamo sebi da je srdela kraljica među ribama. Nevjerojatno hranjiva, zdrava i ukusna, sve se više vraća na naše stolove. Brudet od srdele uvjerit će vas u te kvalitete.
Priprema:
Srdele očistimo, operemo i osušimo. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše, dodamo pelati rajčicu, sjeckani peršin, podlijemo s bijelim vinom i 200 ml vode. Začinimo solju i paprom te kuhamo 5-6 minuta. Zatim, u umak dodamo srdele i toliko vode da ih prekrije. Po potrebi, začinimo solju i paprom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Brudet od srdele – – riba srdela (1 kg srdela), rajčica (300 g rajčice pelati), luk (1 glavica luka), češnjak (4 režnja češnjaka), peršin (1 žlica sjeckanog peršina), bijelo vino (100 ml bijelog vina), maslinovo ulje (maslinovo ulje), sol i papar (sol i papar), -</div>
Brudet od srdele
Popularnost: |
Votes: 43
Rating: 4.21
You: 5
Rate this recipe! |
Previše je vremena trebalo proći da otkrijemo toplu vodu i priznamo sebi da je srdela kraljica među ribama. Nevjerojatno hranjiva, zdrava i ukusna, sve se više vraća na naše stolove. Brudet od srdele uvjerit će vas u te kvalitete.
Priprema:
Srdele očistimo, operemo i osušimo. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak i čim zamiriše, dodamo pelati rajčicu, sjeckani peršin, podlijemo s bijelim vinom i 200 ml vode. Začinimo solju i paprom te kuhamo 5-6 minuta. Zatim, u umak dodamo srdele i toliko vode da ih prekrije. Po potrebi, začinimo solju i paprom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Brudet od srdele - - riba srdela (1 kg srdela), rajčica (300 g rajčice pelati), luk (1 glavica luka), češnjak (4 režnja češnjaka), peršin (1 žlica sjeckanog peršina), bijelo vino (100 ml bijelog vina), maslinovo ulje (maslinovo ulje), sol i papar (sol i papar), -
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 43
Rating: 4.21
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |