- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brudet od ugora na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od ugora na ribarski način.
Znaju ribari što je dobra “spiza“, vidi se to i po ovom slasnom brudetu. Ne morate biti ribar da biste ga pripremili – zaputite se do najbliže ribarnice, “ulovite“ pokojeg ugora i slijedite naš recept...
Brudet od ugora na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brudet od ugora na ribarski način. - ugor, luk (ljubičastog), peršin (sjeckani), češnjak, lovorov list, ružmarin, crno vino, maslinovo ulje, sol i papar, Ugora očistimo, operemo i narežemo na odreske debljine četiri centimetra. ; U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml maslinovog ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok potpuno ne omekša. ; Kada je luk omekšao na njega složimo odreske ugora, posolimo, dodamo sjeckani peršin, na listiće narezan češnjak, lovorov list, grančicu ružmarina, ulijemo crnog vino, toliko vode da prekrije sastojke i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim iz lonca izvadimo grančicu ružmarina i lovorov list, popaprimo te kuhamo dalje na laganoj vatri, još 20-ak minuta, po potrebu podlijevajući vodom (brudet tijekom kuhanja ne miješamo nego samo protresemo lonac). ; Gotov brudet stavimo na tanjure i uz njega poslužimo kuhanu palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ugor, 1.2 kg
- luk, 600 g ljubičastog
- peršin, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 3 režnja
- lovorov list, 1
- ružmarin, 1 grančica
- crno vino, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ugora očistimo, operemo i narežemo na odreske debljine četiri centimetra.
- U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml maslinovog ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok potpuno ne omekša.
- Kada je luk omekšao na njega složimo odreske ugora, posolimo, dodamo sjeckani peršin, na listiće narezan češnjak, lovorov list, grančicu ružmarina, ulijemo crnog vino, toliko vode da prekrije sastojke i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Zatim iz lonca izvadimo grančicu ružmarina i lovorov list, popaprimo te kuhamo dalje na laganoj vatri, još 20-ak minuta, po potrebu podlijevajući vodom (brudet tijekom kuhanja ne miješamo nego samo protresemo lonac).
- Gotov brudet stavimo na tanjure i uz njega poslužimo kuhanu palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |