- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Bruschetta
Saznajte kako pripremiti bruschettu u našem video receptu.
Bruschetta je originalno talijansko predjelo, koje se u današnje doba sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, odnosno užina. Zbog toga je originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh sa češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprom, obogaćuje sa raznim drugim sastojcima: rajčicama, sirom, bosiljkom, pršutom, itd.
Bruschetta - Saznajte kako pripremiti bruschettu u našem video receptu. - kruh (polubijelog), rajčica (mini), češnjak, bosiljak (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom. ; Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. ; Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo. ; Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane. ; Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruh, 8 kriški polubijelog
- rajčica, 200 g mini
- češnjak, 3 češnja
- bosiljak, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice zarežemo, na 10 sekundi uronimo u vrelu vodu, izvadimo, ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode ili u zdjeli s ledom.
- Zatim im odstranimo kožu, prerežemo na pola, istisnemo sjemenje i uklonimo tvrdi dio. Tako očišćene polovice rajčica narežemo na kockice i stavimo u zdjelu.
- Rajčicama zatim dodamo na trakice narezan bosiljak, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, sol i papar te sve zajedno lagano izmiješamo.
- Kriške kruha položimo u vatrostalnu posudu, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, dok se malo ne zapeku s obje strane.
- Prepečene kriške kruha nadijevamo pripremljenim umakom od rajčice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |