- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Bruschette s tvrdim sirom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bruschette s tvrdim sirom i mini rajčicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mini rajčica, 20
- crne masline, 12
- ciabatta, 16 kriški kukuruzna
- sir, 200 g polutvrdi
- češnjak, 1 režanj
- bosiljak, 8 listića svježi
- kapare, 1 žlica
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sir narežemo na ploške debljine 0.5 cm, skinemo mu koru i narežemo ga na kockice, a mini rajčice narežemo na kriške.
- Zatim sir i rajčice stavimo u čistu zdjelu, dodamo im kapare, preko svega protisnemo režnjeve češnjaka i dodamo crne masline narezane na kolutove.
- Sada smjesu začinimo talijanskom mješavinom začina, ulijemo maslinovo ulje, dodamo nekoliko nasjeckanih listova svježeg bosiljka i izmiješamo.
- Zatim kukuruznu ciabattu narežemo na kriške debljine 1 cm. i ispečemo ih na vrućoj grill tavi s obje strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- Kada su pečene, kriške kruha izvadimo na tanjur za posluživanje i nadjenemo ih pripremljenom smjesom od sira i povrća, ukrasimo listovima svježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |