- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Brza musaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku.
Ako želite „nešto konkretno“, a ipak ne namjeravate cijelo prijepodne provesti za štednjakom – evo rješenja za Vas: musaka. Rijetki je ne vole, a među raznolikim će se sastojcima sigurno pronaći ponešto za svakog člana obitelji!
Brza musaka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu musaku. - junetina (mljevene), patlidžani, češnjak, origano, jogurt, krumpir (kuhanog), jaja, parmezan, sjeckana rajčica, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku. ; Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta. ; Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške. ; Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa. ; Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom. ; Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Patlidžan stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, na rešetku.
- Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso, te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
- Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke ploške. Kuhani krumpir ogulimo i također narežemo na tanke ploške.
- Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krumpira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.
- Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krumpira, a njega prekrijemo preostalim mesom.
- Sve zajedno prekrijemo slojem patliđana koji prelijemo s malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan, te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |