- Fina Malinić
- 75 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brza torta od jabuka
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jabuka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 200 grama (omekšali)
- smeđi šećer, 200 grama
- jaja, 3 komada
- melasa, 1 žlica
- brašno za dizana tijesta, 200 grama
- mješavina začina za medenjake, 2 žlice
- prašak za pecivo, 1 žličica
- jabuke, 2 komada (naribane, oko 200 grama)
- grožđice, 300 grama
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Dno okruglog kalupa za torte (22 cm) prekrijte masnim papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli električnim mikserom pomiješajte maslac, smeđi šećer, jaja, melasu, brašno, mješavinu začina i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete svijetlu, gustu smjesu.
- Žlicom pažljivo dodajte naribane jabuke i grožđice, a zatim miješajte dok se svi sastojci ne povežu.
- Tijesto prelijte u kalup i pecite 50-60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad je gotova, torta bi trebala biti zlatno-smeđe boje.
- Nakon što se potpuno ohladi, tortu po želji možete dodatno ukrasiti.
|
Vrijeme pripreme:75minuta |