- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
        Brza torta od jagoda    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jagoda.    
        Vrijeme je jagoda i već ste ih probali pripremiti na sve moguće načine? Više vam se ne da peći, sjeckati, mutiti, kuhati, pasirati, karamelizirati... Probajte onda za promjenu pripremiti ovu brzu i jednostavnu tortu od jagoda, gdje su sve kuharske radnje svedene na minimum. Jedan gotov biskvit za tortu, malo jagoda, puding - i za tili čas pred vama je jedna od najljepših i najfinijih torti!
Brza torta od jagoda - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jagoda. - jagode, biskvit (podloga za tortu, s rubom), puding (od vanilije), šećer, mlijeko, aroma ruma, prašak za preljev za torte, voda, Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još vrući puding posložimo jagode od sredine prema van. ; U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. ; Kada se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti. ; Kada se preljev ohladi tortu možemo rezati.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - jagode, 400 g
- biskvit, 1 podloga za tortu, s rubom
- puding, 30 g od vanilije
- šećer, 4 žlice
- mlijeko, 250 ml
- aroma ruma, 1 bočica
- prašak za preljev za torte, 10 g
- voda, 250 ml
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
- U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još vrući puding posložimo jagode od sredine prema van.
- U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi.
- Kada se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti.
- Kada se preljev ohladi tortu možemo rezati.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





