Brza torta od jagoda

 • 30 min
 • 6 porcije
 • Srednje kalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Brza torta od jagoda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jagoda.

Vrijeme je jagoda i već ste ih probali pripremiti na sve moguće načine? Više vam se ne da peći, sjeckati, mutiti, kuhati, pasirati, karamelizirati... Probajte onda za promjenu pripremiti ovu brzu i jednostavnu tortu od jagoda, gdje su sve kuharske radnje svedene na minimum. Jedan gotov biskvit za tortu, malo jagoda, puding - i za tili čas pred vama je jedna od najljepših i najfinijih torti!

Brza torta od jagoda - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tortu od jagoda. - jagode, biskvit (podloga za tortu, s rubom), puding (od vanilije), šećer, mlijeko, aroma ruma, prašak za preljev za torte, voda, Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još vrući puding posložimo jagode od sredine prema van. ; U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi. ; Kada se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti. ; Kada se preljev ohladi tortu možemo rezati.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jagode operemo i očistimo (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
 2. U posudi na laganoj vatri ugrijemo gotov puding, umiješamo maraskino i izlijemo ga po gotovom biskvitu. Na još vrući puding posložimo jagode od sredine prema van.
 3. U posudi promiješamo sadržaj vrećice preljeva za torte s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo sve dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo nekoliko minuta da se ohladi.
 4. Kada se tekućina počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti.
 5. Kada se preljev ohladi tortu možemo rezati.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.44
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: