- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Brzo povrće iz tave
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzo povrće iz tave.
Ako još niste, vrijeme je da pod hitno uvedete više povrća na svoj jelovnik – proljeni će umor tako imati mnogo manje šanse da Vas svlada. Naš su prijedlog patlidžani, tikvice i paprika sa slatkim vrhnjem, pripremljeni u tavi.
Brzo povrće iz tave - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzo povrće iz tave. - patlidžani, tikvice, rajčica, češnjak, peperoncini, mažuran (svježeg), peršin (sjeckani), vrhnje za kuhanje, parmezan, krušne mrvice, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Patlidžane operemo, ogulimo i narežemo na trakice. Stavimo ih u zdjelu s hladnom vodom, te sve zajedno pokapamo limunovim sokom, malo posolimo i ostavimo da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili gorčinu. ; Za to vrijeme tikvice operemo i narežemo na trakice, a rajčicu operemo, očistimo od središnjeg dijela i narežemo na kockice. Zatim patlidžane ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; U tavi ugrijemo 3-4 žlice maslinovog ulja, dodamo patlidžane i tikvice, protisnuti češnjak, mrvljeni peperoncino, te na srednje jakoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok povrće malo ne omekša. ; Potom u tavu dodamo listiće mažurana, sjeckani peršin, kockice rajčice, te začinimo solju i paprom. ; Zatim u sastojke umiješamo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu naribanog parmezana i krušnih mrvica i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada
- tikvice, 2 komada
- rajčica, 1 komad
- češnjak, 2 režnja
- peperoncini, 1-2 sušena
- mažuran, 10 listića svježeg
- peršin, 1 žlica sjeckani
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- parmezan, 50 g
- krušne mrvice, 1 žlica
- limun, 1
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane operemo, ogulimo i narežemo na trakice. Stavimo ih u zdjelu s hladnom vodom, te sve zajedno pokapamo limunovim sokom, malo posolimo i ostavimo da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili gorčinu.
- Za to vrijeme tikvice operemo i narežemo na trakice, a rajčicu operemo, očistimo od središnjeg dijela i narežemo na kockice. Zatim patlidžane ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
- U tavi ugrijemo 3-4 žlice maslinovog ulja, dodamo patlidžane i tikvice, protisnuti češnjak, mrvljeni peperoncino, te na srednje jakoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok povrće malo ne omekša.
- Potom u tavu dodamo listiće mažurana, sjeckani peršin, kockice rajčice, te začinimo solju i paprom.
- Zatim u sastojke umiješamo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu naribanog parmezana i krušnih mrvica i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |