- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bubble ‘n’ squeak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bubble ‘n’ squeak. – krumpir ((pire)), kupus (svježeg), slanina, poriluk, jaje, sir gouda (naribanog), ulje, sol i papar, Kupus narežemo na rezance, poriluk na trakice, a jaja umutimo. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon tri-četiri minute dodamo rezance kupusa, posolimo, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta. ; Zatim kupus i poriluk premjestimo u zdjelu s pire krumpirom, dodamo naribani sir, umućena jaja i sastojke dobro izmiješamo.
; Kriškama slanine obložimo dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo pripremljenu mješavinu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. ; Gotovo jelo ostavimo da se malo ohladi, iskrenemo ga na dasku za rezanje, narežemo ga i poslužimo.; – Tradicionalno englesko jelo koje potječe još iz davne 1806., sprema se od kupusa, pire krumpira i još pokojeg povrća, a ime je dobilo po izgledu i zvukovima koje pušta tijekom pripreme.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bubble ‘n’ squeak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bubble ‘n’ squeak. – krumpir ((pire)), kupus (svježeg), slanina, poriluk, jaje, sir gouda (naribanog), ulje, sol i papar, Kupus narežemo na rezance, poriluk na trakice, a jaja umutimo. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon tri-četiri minute dodamo rezance kupusa, posolimo, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta. ; Zatim kupus i poriluk premjestimo u zdjelu s pire krumpirom, dodamo naribani sir, umućena jaja i sastojke dobro izmiješamo.
; Kriškama slanine obložimo dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo pripremljenu mješavinu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. ; Gotovo jelo ostavimo da se malo ohladi, iskrenemo ga na dasku za rezanje, narežemo ga i poslužimo.; -</div>
Bubble 'n' squeak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bubble 'n' squeak.
Tradicionalno englesko jelo koje potječe još iz davne 1806., sprema se od kupusa, pire krumpira i još pokojeg povrća, a ime je dobilo po izgledu i zvukovima koje pušta tijekom pripreme.
Bubble 'n' squeak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bubble 'n' squeak. - krumpir ((pire)), kupus (svježeg), slanina, poriluk, jaje, sir gouda (naribanog), ulje, sol i papar, Kupus narežemo na rezance, poriluk na trakice, a jaja umutimo. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon tri-četiri minute dodamo rezance kupusa, posolimo, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta. ; Zatim kupus i poriluk premjestimo u zdjelu s pire krumpirom, dodamo naribani sir, umućena jaja i sastojke dobro izmiješamo.
; Kriškama slanine obložimo dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo pripremljenu mješavinu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta. ; Gotovo jelo ostavimo da se malo ohladi, iskrenemo ga na dasku za rezanje, narežemo ga i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Kupus narežemo na rezance, poriluk na trakice, a jaja umutimo.
- U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon tri-četiri minute dodamo rezance kupusa, posolimo, promiješamo i pirjamo 10-ak minuta.
- Zatim kupus i poriluk premjestimo u zdjelu s pire krumpirom, dodamo naribani sir, umućena jaja i sastojke dobro izmiješamo.
- Kriškama slanine obložimo dno vatrostalne posude, preko njih rasporedimo pripremljenu mješavinu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 25 minuta.
- Gotovo jelo ostavimo da se malo ohladi, iskrenemo ga na dasku za rezanje, narežemo ga i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|