- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bucatini alla amatriciana – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini alla amatriciana. – tjestenina (bucatini), svinjska mast, slanina (ili svinjske podbradine), češnjak, peperoncini, pelati rajčice, sir percorino (naribanog), Svinjsku podbradinu narežemo na kriške debljine 2 centimetra, odstranimo joj kožu i narežemo ju na listiće. ; U ugrijanu tavu stavimo svinjsku mast, dodamo narezanu podbradinu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori. ; Za to vrijeme peperoncine izmrvimo, a češnjak narežemo na listiće. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo listiće češnjaka, mrvljene peperoncine, ulijemo pelat rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s umakom, promiješamo, posipamo naribanim sirom pecorinom, ponovo promiješamo i poslužimo.
; – Jako ukusno jelo kojem posebnu draž daje svinjska podbradina, koja je neizostavni sastojak izvornog recepta, a koji datira iz 18-og stoljeća i smatra se jednim od prvih jela s umakom od rajčice.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bucatini alla amatriciana – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini alla amatriciana. – tjestenina (bucatini), svinjska mast, slanina (ili svinjske podbradine), češnjak, peperoncini, pelati rajčice, sir percorino (naribanog), Svinjsku podbradinu narežemo na kriške debljine 2 centimetra, odstranimo joj kožu i narežemo ju na listiće. ; U ugrijanu tavu stavimo svinjsku mast, dodamo narezanu podbradinu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori. ; Za to vrijeme peperoncine izmrvimo, a češnjak narežemo na listiće. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo listiće češnjaka, mrvljene peperoncine, ulijemo pelat rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s umakom, promiješamo, posipamo naribanim sirom pecorinom, ponovo promiješamo i poslužimo.
; -</div>
Bucatini alla amatriciana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini alla amatriciana.
Jako ukusno jelo kojem posebnu draž daje svinjska podbradina, koja je neizostavni sastojak izvornog recepta, a koji datira iz 18-og stoljeća i smatra se jednim od prvih jela s umakom od rajčice.
Bucatini alla amatriciana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini alla amatriciana. - tjestenina (bucatini), svinjska mast, slanina (ili svinjske podbradine), češnjak, peperoncini, pelati rajčice, sir percorino (naribanog), Svinjsku podbradinu narežemo na kriške debljine 2 centimetra, odstranimo joj kožu i narežemo ju na listiće. ; U ugrijanu tavu stavimo svinjsku mast, dodamo narezanu podbradinu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori. ; Za to vrijeme peperoncine izmrvimo, a češnjak narežemo na listiće. ; Nakon 2-3 minute prženja dodamo listiće češnjaka, mrvljene peperoncine, ulijemo pelat rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s umakom, promiješamo, posipamo naribanim sirom pecorinom, ponovo promiješamo i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svinjsku podbradinu narežemo na kriške debljine 2 centimetra, odstranimo joj kožu i narežemo ju na listiće.
- U ugrijanu tavu stavimo svinjsku mast, dodamo narezanu podbradinu i pržimo ju na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori.
- Za to vrijeme peperoncine izmrvimo, a češnjak narežemo na listiće.
- Nakon 2-3 minute prženja dodamo listiće češnjaka, mrvljene peperoncine, ulijemo pelat rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s umakom, promiješamo, posipamo naribanim sirom pecorinom, ponovo promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 81
Rating: 4.37
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|