- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Bucatini na napuljski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini na napuljski način. – tjestenina (bucatini), pelati rajčice (ocijeđene), sir mozzarella, ovčji sir (naribanog), luk, bosiljak (sušeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo pelat rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; – Iz talijanske kuhinje ne može doći loš recept, već naprotiv svi su odlični ili čak još malo i bolji, a što je slučaj i s ovim jelom. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bucatini na napuljski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini na napuljski način. – tjestenina (bucatini), pelati rajčice (ocijeđene), sir mozzarella, ovčji sir (naribanog), luk, bosiljak (sušeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo pelat rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Bucatini na napuljski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini na napuljski način.
Iz talijanske kuhinje ne može doći loš recept, već naprotiv svi su odlični ili čak još malo i bolji, a što je slučaj i s ovim jelom. Dobar tek!
Bucatini na napuljski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bucatini na napuljski način. - tjestenina (bucatini), pelati rajčice (ocijeđene), sir mozzarella, ovčji sir (naribanog), luk, bosiljak (sušeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo pelat rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo pelat rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|