- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Bučnica od smokvolisne bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bučnicu od smokvolisne bundeve.
Kad mi kažemo „b“ , Vi biste automatski trebali pomisliti na bučnicu jer ovo vrijeme slasnih tikvi i bundeva jednostavno poziva da napravite neki od starih klasika poput bučnice. Tijesto, sir i bundeva vratit će Vas u dane djetinjstva i izmamiti uzdahe svih prisutnih...
Bučnica od smokvolisne bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bučnicu od smokvolisne bundeve. - smokvolisna bundeva ((cucurbita ficifolia)), kravlji sir (svježi), jaje, kiselo vrhnje, tijesto za savijače, vrhnje za kuhanje, ulje, sol, Bundevu operemo i očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio naribamo na grubi ribež, malo posolimo, promiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da pusti tekućinu, zatim naribanu bundevu dobro ocijedimo rukama, a vodu bacimo. ; U zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo ocijeđenu bundevu, tri jaja, 100 ml kiselog vrhnja, po želji posolimo, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Tanke kore za savijače rasprostremo na radnu površinu. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml vode, dodamo 30 ml biljnog ulja, te dobivenom mješavinom premažemo gornju konju koru za savijače. ; Tako navlaženu koru nadijenemo pripremljenom smjesom od sira i bundeve (nešto više od polovice površine tijesta ispred nas), te po dva tijesta zajedno savijamo u savijaču. ; Savijače složimo u namašćenu vatrostalnu posudu jednu do druge i premažemo ih mješavinom ulja i vode. ; Zatim u zasebnu zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostalo kiselo vrhnje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke, dobivenu smjesu prelijemo preko savijača i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- smokvolisna bundeva, 1.2 kg (cucurbita ficifolia)
- kravlji sir, 1 kg svježi
- jaja, 4
- kiselo vrhnje, 300 ml
- tijesto za savijače, 10 listova
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu operemo i očistimo od sjemenki i kore. Mesnati dio naribamo na grubi ribež, malo posolimo, promiješamo i stavimo na stranu 30-ak minuta da pusti tekućinu, zatim naribanu bundevu dobro ocijedimo rukama, a vodu bacimo.
- U zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo ocijeđenu bundevu, tri jaja, 100 ml kiselog vrhnja, po želji posolimo, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Tanke kore za savijače rasprostremo na radnu površinu. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml vode, dodamo 30 ml biljnog ulja, te dobivenom mješavinom premažemo gornju konju koru za savijače.
- Tako navlaženu koru nadijenemo pripremljenom smjesom od sira i bundeve (nešto više od polovice površine tijesta ispred nas), te po dva tijesta zajedno savijamo u savijaču.
- Savijače složimo u namašćenu vatrostalnu posudu jednu do druge i premažemo ih mješavinom ulja i vode.
- Zatim u zasebnu zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostalo kiselo vrhnje, jedan žutanjak, izmiješamo sastojke, dobivenu smjesu prelijemo preko savijača i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |